Sommarlovskurs Instant Musical 11-14år

Plats Stockholm

Är du mellan 11-14 år och nyfiken på dans i kombination med sång och teater? Då är sommarens Musikalworkshop Instant Musical något för dig.

Boka kursen nu
Under sommarlovets första veckor får du möjlighet utveckla dina kunskaper inom både sång, dans och teater på BA. Här vavas teknikövningar inom alla de tre områdena med teaterimprovisationer, manusinstudering, interpretation, koreografiinstudering, stämsång och scenframställning.

Under workshopens gång kommer ett skräddarsytt musikalmanus, som väver ihop det material ni jobbat med i de olika ämnena att växa fram. Vid sista kurstillfället är det NI som står som musikalartister (som solister eller i ensemblen) på vår Scen Studio 4.

Kursen går måndag-fredag v.24 och måndag-onsdag v.25 mellan klockan 13:15-17:45.

Föreställningen som går av stapeln onsdag 22/6 gör vi tillsammans med våra dansläger 12-19 år. Vi följer då ett separat schema med repetitioner, ljussättning och föreställningar. Räkna med att stanna till kloclan19:30 den aktuella dagen.

Pedagoger:
Musikaljazz- Emil Schillén
Sång- Fredrik Widstrand
Teater- Johan Briggert
Koreografassistent- Linn Visell

Om du vill ha med dig en solosång in i projektet, kommer du att få meddela vilken sång du önskar att jobba med en vecka innan kursstart. Observera att solosång inte är något krav. För att delta i workshopen krävs tidigare erfarenhet av sång, dans eller teater.

Vi håller ett lågt deltagarantal så vänta inte med din anmälan!

Kursledare

Johan Briggert

Johan Briggert är regissör och dramatiker, utbildad i Sverige och New York.

Johan driver Teater Pegasus Produktion, som producerat musikal och teaterföreställningar runtom i Sverige sedan 20-tal år tillbaka. Johan har även grundat Lill-Skansenteatern samt arbetat som konstnärligt ansvarig för Astrid Lindgrens Värld.

Johan har många års erfarenhet som teaterpedagog och coach och har bland annat undervisat på musikalutbildningen på Stockholms musikpedagogiska institut.

”Målet med all min pedagogik och mina tankar med regi bygger på gemensamhet; vetskapen om att en kan göra mycket - och att vi tillsammans kan göra mycket mer.

Med mig som bollplank ges varje skådepelare och elev möjlighet att hitta ett äkta uttryck, och modet att utmana sitt sceniska jag."Lärarbild Balettakademien Stockholm.

Emil Schillén

Emil Schillén är dansare, sångare och skådespelare - utbildad vid Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg.

Emil är en flitigt anlitad musikalartist och har medverkat i musikaler som Les Miserables, Chess, La Cage aux Folles, Livet är en Schlager, The Wild Party, Spelling Bee, Förklädet (The Drowsy Chaperone), Gentlemannen (A Gentlemans Guide to Love and Murder), American Idiot, Ringaren i Notre Dame, Häxorna i Eastwick på Cirkus mfl.

 

Utöver Cirkus har han arbetat på teatrar som Oscarsteatern, GöteborgsOperan, Östgötateatern, Wermland Opera, Aarhus Teater, Fredericia Teater samt Åbo Svenska Teater. Emil har 

också gjort sommarteater på Köpstadsö i Göteborgs skärgård i flera säsonger där han bland annat spelat rollen som Botten i En Midsommarnattsdröm och Tobias Raap i Trettondagsafton.

 

"Min undervisning består mestadels av jazz, lyrisk jazz och musikaljazz. Jag fokuserar mycket på uttryck, karaktär och dansen mellan dansstegen - oftast till en klassisk musikal-dänga!"

 

Lärarbild Balettakademien Stockholm.

Fredrik Widstrand

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
13 jun 2022 - 23 jun 2022
Tillfällen
8
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
39
Kurs-ID
1135827
Pris
3250 kr