Showjazz 13-16 N/F Helen Arnesen Lind

Plats Stockholm

Med jazzteknik som grund blandar vi dynamiska stegsekvenser med tydlig känsla av sceniskt uttryck.

Boka kursen nu

Klassen börjar med en grundlig uppvärmning, oftast följt av diagonaler med stegkombinationer över golvet. Vi övar in olika kombinationer och koreografier under terminens gång och arbetar med framförande och scennärvaro. Musiken varierar mellan allt från det senaste inom pop, house, electro, soul till funk och TV-/filmmusik. Undervisningen byggs på i takt med deltagarnas ålder och mognad. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Förkunskaper: Nybörjare/fortsättning- för dig som är nybörjarde eller har dansat i 2-3 terminer.

Kursledare

Helen Arnesen Lind

Helen Arnesen Lind är född och uppvuxen i USA. Helen är utbildad vid Balettakademiens treåriga yrkesskola i Stockholm, med vidare utbildning i Los Angeles och New York.

Hon har i många år varit verksam som dansare och danslärare. Helen har bland annat haft en av huvudrollerna, Connie, i musikalen "A Chorus Line" på Oskarsteatern och var också en av grundmedlemmerna i showgruppen "Kicks". Hon har uppträtt på Hamburger Börs, Berns och har medverkat på TV och i film, undervisat i jazz och showdans för barn, ungdomar och vuxna på ett flertal skolor. Helen arbetar även som producent och skådespelerska med "Flexible Theatre".

”Jag vill att mina klasser skall vara fartfyllda och positiva och jag undervisar i grundteknik från jazzen. Jag tycker att det är viktigt att locka fram glädjen med dansen och jobbar mycket med koordination och rytm.”

Helen Arnesen Lind

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
28 jan 2022 - 13 maj 2022
Fr 18:00 - 19:15
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
23
Kurs-ID
1118871
Pris
3250 kr