Contemporary Jazz 16+ Adv Yasemin N Altan

Plats Stockholm

Contemporary jazz en dynamisk dansstil baserad på lyrisk jazz med starka influenser från modern/nutida dans. Stilen är mjuk, flytande och kraftfull på samma gång.

Boka reservplats

Kombinationerna varierar i intensitet och tempo, är tekniskt utmanade, och har ofta ett tätt samspel med musiken. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och musikval varierar.

Efter en dynamisk uppvärmning kommer du få arbeta med instudering av olika koreografier samt fokusera på inlevelse och det sceniska uttrycket. Passar dig som vill fördjupa dig i ett material och dansa mycket. Tillsammans arbetar vi även på att utveckla ditt individuella uttryck och rörelsespråk genom inslag av improvisation och eget skapande.

Förkunskaper: Advanced - flera års förkunskaper på en mycket hög teknisk nivå. Klasser med större och fler utmaningar. Kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.

Kursledare

Yasemin Nilsson Altan

Yasemin är utbildad vid Balettakademiens Yrkesdansarutbildning i Stockholm, samt tidigare vid Broadway Dance Centers International Student Visa Program i New York. Efter sin examen har hon vidareutbildat sig genom att resa till bland annat Israel och Italien för att delta i olika workshops.

Hon har medverkat i olika TV- och nöjesproduktioner som till exempel invigningen av det europeiska kulturhuvudstadsåret, Burning snow i Umeå, Lena Philipssons Drömshow på Cirkus, samt i reklamfilmer. Hon har dansat i verk av bland annat Lydia Klement, Ola Stinnerbom, Lee Brummer, Subjazz, Hans Marklund och Charlotta Öfverholm. Hon har även framfört egna verk på Mediterraneo Dance Festival i Italien samt på Moderna Dansteatern.

Hon har studerat pedagogik vid Umeå Universitet och har lång erfarenhet av undervisning vid flera skolor runt om i Stockholm samt är certifierad Yogainstruktör (RYT 200). Yasemin är även scenkursansvarig på Balettakademien.

"På mina klasser vill jag uppmuntra till att ta risker. Vi leker med teknik och linjer och blandar med mer naturalistiska rörelser. Det blir dynamiskt, fysiskt utmanande och flödande. Mitt mål är att vi ska skapa något unikt tillsammans och att man lämnar studion stark, svettig och lycklig."

Contemporary Jazz med Yasemin Nilsson Altan (länk till Youtube)

Lyrical Jazz med Yasemin Nilsson Altan(länk till Youtube)

Yasemin Nilsson Altan

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
24 jan 2022 - 16 maj 2022
Må 20:10 - 21:40
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1117786
Pris
3650 kr