Jazz Fusion (F/M)

Plats Linköping

Det här är en kurs för dig som dansat tidigare och vill dansa jazz/contemporary mixat med andra stilar så som hiphop och show. Kursen ges av Folkuniversitetet i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi utforskar kroppens rörelser och uttrycksmöjligheter med jazzdansen som utgångspunkt.

Jazz fusion experimenterar och kombinerar jazz med andra stilar såsom hiphop, contemporary och show. Andra exempel kan vara Street jazz, Contemporary jazz och musical jazz.

Kursupplägg

Vi träffas 10 tillfällen och gör uppehåll för skollov vecka 44.

Under kursen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på upplägget och på vilken musik som används som är unik för varje kurs. Fokus på klassen är teknik, uttryck, koreografi och dansglädje.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och unga från 16 år.

Förkunskaper

Du bör ha tidigare danserfarenhet för att kunna tillgodogöra dig kursen, men behöver inte ha erfarenhet av just denna stil.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor eller barfota.

Kursledare

Hanna Åman

Sedan barnsben har Hanna älskat dans, rörelse och att låta kroppen få kraft av musik. Hon har växt upp i Kulturskolans danssalar i Jönköping och utbildat sig i dans på Lunnevads folkhögskola i Linköping och Broadway Dance Center i New York.

Hanna har tidigare arbetat som bakgrundsdansare för Amy Diamond och stilmässigt har hon en grund i jazz, contemporary och balett som kryddas med en passion för hiphopens uttryck och tyngd. Under de senaste åren har Hanna jobbat som psykolog och hon har nyligen börjat undervisa i dans.   

"Uttryck, koreografi, lite teknik och att ha kul är fokus på mina klasser. En blandning av allt som är gött, förhoppningsvis."

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
19 sep 2022 - 28 nov 2022
Må 19:30 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
17
Kurs-ID
1142509
Pris
1375 kr