Streetjazz 13+ (F)

Plats Linköping

Under kursen får du jobba vidare med Streetjazz, en stil som har influenser från både Jazz, Street och Hiphop. Kursen ges av Folkuniversitetet i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Med grundtekniken från jazzen och tyngden från Street får du en dynamik som ger Streetjazz. Stilen kan vara både hård och mjuk, beroende på vilken tolkning vi gör av musiken. Det är kul, utmanande och ger energi! Vi börjar alltid med uppvärmning för styrka, koordination och kondition. Vi övar och skrattar, utmanar och koncentrerar oss.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v. 44 (skollov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är 13 år och uppåt.

Förkunskap

Kursen hålls på fortsättningsnivå (F).

Grundläggande förkunskaper i teknik och motsvarande 2-4 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi jobbar med fördjupad dansteknik och kroppsförståelse, med inspiration och utveckling.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med inomhusskor.

Kursledare

Nira Uppugunduri

Nira har dansat länge på Folkuniversitetets kurser inom både street och hiphop. Hon dansar även klassisk indisk dans och Bollywood.

‒ På mina klasser vill jag att deltagarna ska ha roligt och skapa ett driv och en skön stämning där alla känner att de kan köra fullt ut.

Lärare på Dansstudion i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2021 - 07 dec 2021
Ti 19:45 - 20:45
Tillfällen
12
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1100976
Pris
1200 kr