Jazzdans 13-14 år - Nyhet!

Plats Falkenberg

Gå en kurs i jazzdans. Jazzens danskombinationer och stegsekvenser ger en bra och varierad träning av både styrka och kondition.

Boka kursen nu

Jazzens danskombinationer och stegsekvenser ger en bra och varierad träning. På jazzen tränar du både styrka och kondition. Jazzdans med inslag av showdans lägger även vikt vid presentation och framförande.

Mål
Att få eleven att känna dansglädje. Att öka deltagarens kropps- och rumsmedvetenhet i samspel med andra. Att ge eleven en grund i jazzdansens speciella stilform

Kursinnehåll
Kursdeltagaren uppmuntras att genom teknikövningar och improvisationer använda sin kropp för att utvecklas i styrka, smidighet, kondition och koordination. Lektionen börjar på golvet. Man övar sig i att röra hela kroppen till rytmiska fraser. Man lär sig skilja på höger och vänster i förhållandet till rummet och i förhållandet till andra. Man går igenom rummets olika riktningar. Jazztekniken tränar och stärker kroppen, samtidigt som deltagaren får sammanfläta enkla jazzrörelser till längre kombinationer. Den inbegriper alltifrån den ursprungliga formen av jazzdans till show- och streetkulturen.

Kursupplägg
Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar.

Litteratur/material
Eget material.

Lärare
Emma Wahlberg och Tilda Bengtsson. Våra lärare har undervisningsvana och får kontinuerlig fortbildning

Vem kan gå.
Kursen vänder sig till ungdomar mellan 13-14 år med dansvana.

Utvecklingsmöjligheter
Jazzdans finns på olika nivåer.

Kursledare

Emma Wahlberg

Har du frågor?

Kontakta Mats Karlsson

mats.karlsson@folkuniversitetet.se

Tid
02 sep 2020 - 25 nov 2020
On 18:45 - 20:15
Tillfällen
12
Plats
Nyhemsplan 1, 31135 Falkenberg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075133
Pris
1375 kr