Jazzdans 10-11 år fortsättning

Plats Falkenberg

Barndans - Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje.

Boka kursen nu
Jazzens danskombinationer och stegsekvenser ger en bra och varierad träning. På jazzen tränar du både styrka och kondition. Jazzdans med inslag av showdans lägger även vikt vid presentation och framförande. Mål Att få eleven att känna dansglädje. Att öka deltagarens kropps- och rumsmedvetenhet i samspel med andra. Att ge eleven en grund i jazzdansens speciella stilform. Kursinnehåll Kursdeltagaren uppmuntras att genom teknikövningar och improvisationer använda sin kropp för att utvecklas i styrka, smidighet, kondition och koordination. Lektionen börjar på golvet. Man övar sig i att röra hela kroppen till rytmiska fraser. Man lär sig skilja på höger och vänster i förhållandet till rummet och i förhållandet till andra. Man går igenom rummets olika riktningar. Jazztekniken tränar och stärker kroppen, samtidigt som deltagaren får sammanfläta enkla jazzrörelser till längre kombinationer. Den inbegriper alltifrån den ursprungliga formen av jazzdans till show- och streetkulturen. Kursupplägg Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar. Litteratur/material Eget material Lärare Våra lärare har undervisningsvana och får kontinuerlig fortbildning Vem kan gå Kursen vänder sig till barn 10-11 år med dansvana. Utvecklingsmöjligheter Jazzdans finns på olika nivåer.

Alicia Hedman

Kontakta Mats Karlsson