Balett & Flamenco 8-10 år F Maria Garriga

Plats Stockholm

Vi närmar oss tydligt balettens form och uttryck blandat med danstekniken flamenco och improvisation.

Boka kursen nu

Vi övar balettens grundläggande positioner, teknikövningar samt smidighet och den spanska formen flamenco där hållning är av stor vikt, rytmiska övningar med fötter, handklapp och graciösa armar som sätts ihop till enklare danser. Kastanjetter kan förekomma (finns att låna av läraren). Övningar som bidrar till dansteknik, styrka, smidighet och rytm är självklara ingredienser på varje lektion med musik som bidrar till både rörelse och stillhet.

Förutom inlärning av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats.

Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 7-9-årsgrupp ska en ha fyllt sju år när kursen startar.

Förkunskaper: F- Eleven har viss kunskap inom vald dansstil och har gått fler 3-4 terminer.

Kursledare

Maria Garriga

Maria Garriga började dansa på Lilian Karina Vásárhelyis balettskola som 4-åring för Anne Wigert. Vid samma skola gav hon sina första danslektioner i barndans och klassisk balett. Hon vidareutbildade sig vid Danshögskolan med inriktning Barndanspedagogik samt Flamenco/Spansk dans.

Hon har sin grund i klassisk balett men hittade sina rötter i den spanska dansen. Dansade i bl.a. Carmen Lucenas Flamenco Dance Company. De senaste 17 åren har hon i huvudsak arbetat som pedagog med barndans, flamenco och dansmix vid Stockholms ledande dansskolor.

”Genom dansen utvecklar vi vår kreativitet, vilket bidrar till att stärka självkänslan som är grunden till allt lärande. Lektionerna bygger på glädje och lust till uttryck i dans som ett självklart språk. Vi tränar vår lyhördhet och övar på att ta hänsyn till vår omgivning. Övningar som bidrar till dansteknik, styrka, smidighet och rytm är självklara ingredienser på varje lektion. Musik som inspirerar till både rörelse och stillhet. Ordning och reda kontra kontrollerat kaos, dans och lek på fullaste allvar!”

Maria Garriga

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
31 aug 2022 - 07 dec 2022
On 16:45 - 17:45
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1141504
Pris
3150 kr