Flamenco N/F

Plats Södertälje

Flamencon är stolt och livsbejakande - ett sätt att vara. Tonvikten på personligt uttryck gör flamencon levande och meningsfull att utöva för alla och envar.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen är grundläggande och öppen för alla som vill dansa flamenco. En ny koreografi lärs ut varje termin - men teknikträningen innehåller en hel del repetition av sådant vi arbetat med tidigare.

Kursinnehåll

Vi arbetar med rytm, hållning, steg, stampar och handklappningar. Av detta bygger vi en koreografi som instuderas under kursens gång.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under 10 veckors tid. Gruppundervisning, max 11 deltagare.

Utvecklingsmöjligheter

Dansstilen finns i olika nivåer. Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Monica Nyström

Monica dansar och undervisar i flamenco. Hon började dansa som barn vid Tatiana Niordsons balettskola och Edgartz dansstudio i Linköping. Senare studerade Monica vid Balettakademien i Stockholm och vid Amor de Dios – centro de arte flamenco y danza española i Madrid. Hon är sedan 1987 utbildad pedagog.

Sedan ett decennium tillbaka arbetar hon som danslärare på Folkuniversitetets danskurser i Södertälje.

"Flamencon är obändig - envist livsbejakande. Även de tyngsta och sorgsnaste sångerna och danserna avslutas oftast av ett fartfyllt och uppkäftigt parti. Det är denna känslomässiga spännvidd och tonvikten på personligt uttryck som gör flamencon levande och meningsfull att utöva."

Monica Nyström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2021 - 08 dec 2021
On 19:00 - 20:30
Tillfällen
10
Plats
?Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1103517
Pris
Ordinarie pris:
1900kr
Med rabatt:
1710 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.