Dans för Parkinson

Plats Umeå

Danshälsa är kurser för dig som vill bygga extra styrka, känna välbefinnande i din kropp och hitta ren dansglädje. Här tränar du både kropp och psyke, bygger självförtroende och ökar din kroppskännedom och mentala återhämtning.

Boka kursen nu
Dans för Parkinson
Dansformen är speciellt utvecklad för personer med Parkinson. Ett roligt sätt att förbättra balans, smidighet och hållning. Alla kan vara med - även du som har svårt och hämmas av balanssvårigheter eftersom nästan alla övningar kan genomföras sittande. "Här är alla dansare, inte patienter, vi riktar oss mot det friska inte det sjuka. Det här är verkligen friskvård" - Åsa Elowson, Dans för Parkinsonpedagog.
Jenny Sjöberg är projektledare och har mångårig erfarenhet som danspedagog och leder Dans för Parkinson i Umeå. Som danspedagog har hon kunskaper med möjlighet att förändra, att få människor att mötas och att utveckla sitt känslo- och uttrycksregister. Dans är för olika typer av kroppar och ger hälsoeffekter till olika diagnoser och funktionsskillnader.

Sandra Ingberg

För mig är det lika viktigt att kunna lära sig någon annans rörelser, som att skapa och improvisera fram egna. Jag vill inspirera mina elever till att vilja lära sig mer. Under mina klasser vill jag dansa, svettas och skratta ihop

Jag är utbildad danspedagog från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm med jazz som huvudämne. Utöver min utbildning har jag dansat mycket salsa och västafrikansk dans. Rytm och musikalitet är viktigt för mig och även vilket uttryck man använder. Teknik är en självklar del av mina klasser, både personlig feedback och frihet för egna tolkningar utlovas. En lekfull pedagogik leder till glada, svettiga och rytmiska klasser.

Jag har lång erfarenhet av att undervisa och har haft elever mellan 2-80 års ålder. Jag har tidigare jobbat på bland annat Marikas Dans och Modestudio, Lasse Kühlers dansskola, Dud i Katrineholm och Umeå dansskola. Är en del av Abrovink danskompani.

Balettakademien Umeå - Sandra Ingberg

Har du frågor?

Kontakta Malin Styrke

malin.styrke@folkuniversitetet.se

Tid
28 jan 2020 - 07 apr 2020
Ti 13:30 - 15:00
Tillfällen
10
Plats
Nygatan 43, 90333 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1050398
Pris
650 kr