Dans för Parkinson digitalt

Plats Umeå

Dans för Parkinson digitalt En rolig träningsform som förbättrar balans, smidighet och hållning. Dansformen är speciellt utvecklad för personer med Parkinsons sjukdom. Hela kursen ges digitalt.

Boka kursen nu
Dans för Parkinson
Dansformen är speciellt utvecklad för personer med Parkinsons sjukdom. En rolig träningsform som förbättrar balans, smidighet och hållning. Dansträningen fokuserar i lugnt tempo och med koncentration på att koordinera rörelser till musik. Vi använder mycket rytm för att komma ihåg rörelser och för att skapa dynamik, och genom detta underviker vi att fastna i låsta lägen. Alla kan vara med - även du som har svårt och hämmas av balanssvårigheter eftersom alla övningar kan genomföras sittande. "Här är alla dansare, inte patienter, vi riktar oss mot det friska inte det sjuka. Det här är verkligen friskvård" - Åsa Elowson, Dans för Parkinsonpedagog.
Jenny Sjöberg är projektledare för Dans och hälsa på Balettakademien i Umeå och leder tillsammans med Sandra Ingberg Dans för Parkinson i Umeå.

Denna kurs kommer att ske digitalt via Zoom. Länk skickas till varje anmäld deltagare av pedagogen. Dator: Du behöver bara klicka på länken . Padda/mobil: Om du använder padda (Ipad, platta) eller mobilen så behöver du ladda ner en Zoom app. Klicka sedan på den skickade länken.

Sandra Ingberg

För mig är det lika viktigt att kunna lära sig någon annans rörelser, som att skapa och improvisera fram egna. Jag vill inspirera mina elever till att vilja lära sig mer. Under mina klasser vill jag dansa, svettas och skratta ihop

Jag är utbildad danspedagog från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm med jazz som huvudämne. Utöver min utbildning har jag dansat mycket salsa och västafrikansk dans. Rytm och musikalitet är viktigt för mig och även vilket uttryck man använder. Teknik är en självklar del av mina klasser, både personlig feedback och frihet för egna tolkningar utlovas. En lekfull pedagogik leder till glada, svettiga och rytmiska klasser.

Jag har lång erfarenhet av att undervisa och har haft elever mellan 2-80 års ålder. Jag har tidigare jobbat på bland annat Marikas Dans och Modestudio, Lasse Kühlers dansskola, Dud i Katrineholm och Umeå dansskola. Är en del av Abrovink danskompani.

Balettakademien Umeå - Sandra Ingberg

Har du frågor?

Kontakta Jenny Sjöberg

jenny.sjoberg@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2020 - 01 dec 2020
Ti 13:30 - 15:00
Tillfällen
10
Plats
Nygatan 43, 90333 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1081347
Pris
325 kr