Dans för Parkinson digitalt

Plats Umeå

Dans för Parkinson digitalt En rolig träningsform som förbättrar balans, smidighet och hållning. Dansformen är speciellt utvecklad för personer med Parkinsons sjukdom. Hela kursen ges digitalt.

Boka kursen nu
Dans för Parkinson
Dansformen är speciellt utvecklad för personer med Parkinsons sjukdom. En rolig träningsform som förbättrar balans, smidighet och hållning. Dansträningen fokuserar i lugnt tempo och med koncentration på att koordinera rörelser till musik. Vi använder mycket rytm för att komma ihåg rörelser och för att skapa dynamik, och genom detta underviker vi att fastna i låsta lägen. Alla kan vara med - även du som har svårt och hämmas av balanssvårigheter eftersom alla övningar kan genomföras sittande. "Här är alla dansare, inte patienter, vi riktar oss mot det friska inte det sjuka. Det här är verkligen friskvård" - Åsa Elowson, Dans för Parkinsonpedagog.
Jenny Sjöberg är projektledare för Dans och hälsa på Balettakademien i Umeå och leder tillsammans med Sandra Ingberg Dans för Parkinson i Umeå.

Denna kurs kommer att ske digitalt via Zoom. Länk skickas till varje anmäld deltagare av pedagogen. Dator: Du behöver bara klicka på länken . Padda/mobil: Om du använder padda (Ipad, platta) eller mobilen så behöver du ladda ner en Zoom app. Klicka sedan på den skickade länken.

Medverkande

Jenny Sjöberg

Sandra Ingberg

Har du frågor?

Kontakta Jenny Sjöberg

jenny.sjoberg@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2020 - 01 dec 2020
Ti 13:30 - 15:00
Tillfällen
10
Plats
Nygatan 43, 90333 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1081347
Pris
325 kr