Introduktionsutbildning i Dans för Parkinson-Göteborg

Plats Stockholm

Introduktionsutbildning i Dans för Parkinson i Göteborg

Boka nu

Introduktionsutbildning i Dans för Parkinson den 20-21 september

Kursen riktar sig till danspedagoger som vill undervisa i metoden Dans för Parkinson, och som söker större kunskap och förståelse för metoden. Du kan även använda metoden som ett verktyg i att hålla dans för personer med olika neurologiska diagnoser eller inom äldreomsorgen.

Metoden Dance for PD utvecklades av Mark Morris Dance Group i USA, med dansare från kompaniet, under ledning av David Leventhal. Metoden bygger på dansarens erfarenhet om rörelse och koreografi, och de hälsoeffekter det ger till personer med Parkinsons sjukdom.  

Introduktionsutbildningen innehåller både teori och praktik. Metoden vi arbetar med vilar på evidensbaserad forskning som dansinstitutioner världen över arbetar med.  

För att delta i vår två dagars-utbildning ska du ha erfarenhet av att arbeta med dans som dansare, pedagog eller koreograf. När du genomfört din bokning hos oss går du in på denna länk till online-kursen hos Dance for PD.

https://danceforpd.wufoo.com/forms/r1w2oojx1jc5j1d/

 Efter godkänd anmälan hos Dance for PD får du automatiskt en plats på vår utbildning Dans för Parkinson. Under den 21 september medverkar David Leventhal från Dance for PD digitalt, och det finns tid att fördjupa den pedagogiska delen. 

Tider:  Den 20-21 september kl 10:00-17.00 

Utbildare: Balettakademien Stockholm

Plats: Balettakademien Göteborg

 

Deltagaravgift internt för BA/Folkuniversitetet: 3200:- inkl. moms  

Deltagaravgift externt, utanför BA/Folkuniveristetet: 4900:- inkl. moms

Avgift för online-kurs: 132 US dollar

Boka din plats på:  balettakademien.se/stockholm
Efter att du har genomfört din bokning hos oss ska du gå in på länken till online-kursen hos Dance for PD. Se nedan:

https://danceforpd.wufoo.com/forms/r1w2oojx1jc5j1d/

Efter godkänd anmälan hos Dance for PD får du automatiskt en plats på vår utbildning den 20-21 september i Dans för Parkinson. 

ANMÄLAN för deltagare inom BA_FU: Observera att om du tillhör Balettakademien Folkuniversitetet ska du betala en annan avgift, du får då maila in din ansökan till: shala.babakhan@folkuniversitetet.se

OBS! Sista anmälningsdag för denna utbildning är den 16 augusti 2024.

Kursledare

Åsa N Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa.

Åsa N. Åström är i grunden dansare och utbildad på Balettakademien. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år både utomlands och i Sverige, för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i formen av Communitydans.

2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson Dance for PD® och startade sedan upp grupper på Balettakademien 2015. Hon har även under fyra år arbetat med dans på äldreboenden. Åsa arbetar nu på Balettakademien som verksamhetsutvecklare för Danshälsa, där hon utvecklar området och skapar nya samarbeten.

"Dans är mitt konstnärliga verktyg. Jag är lyhörd för dem jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 sep 2024 - 21 sep 2024
Fredag, Lördag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
fre 20 sep 2024 kl 10:00-17:00
  • lör 21 sep 2024 kl 10:00 - 17:00
Studietimmar
21
Kurs-ID
116497
Pris
4900 kr