Neurodans - Danshälsa

Plats Stockholm

Dans för dig med olika neurologiska diagnoser.

Boka kursen nu
Neurodans; Dans för dig som vill öva balans och rytm i ett lugnare tempo. Neurodans är för dig som behöver särskilt fokus på balans och lugnare tempo. Dansen utvecklar hjärnan och kroppens motorik, bygger självförtroende och livsglädje Kanske har du haft stroke, eller annan neurologisk diagnos, eller annat som kräver lite anpassning i dansen. Här finns möjlighet att mötas i lugnt tempo med all den glädje, rytm, smidighet och utmaning som dansen ger! Vi arbetar mycket med fantasi, kreativitet, eget uttryck och glädje. Du ska känna dig välkommen i dansens värld och vi tränar balans, rytm, dynamik, koordination.

Ledarna är utbildade i metoden Dans för Parkinson https://danceforparkinsons.org<;> Just nu har vi möjlighet att reducera priset på klasserna i Neurodans, med stöd av Kompetenscentrum för kultur och hälsa, Region Stockholm.

Undervisar gör Åsa N. Åström

Kursledare

Åsa N. Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa.

Åsa N. Åström är i grunden dansare och utbildad på Balettakademien. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år både utomlands och i Sverige, för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i formen av Communitydans.

2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson Dance for PD® och startade sedan upp grupper på Balettakademien 2015. Hon har även under fyra år arbetat med dans på äldreboenden. Åsa arbetar nu på Balettakademien som verksamhetsutvecklare för Danshälsa, där hon utvecklar området och skapar nya samarbeten.

"Dans är mitt konstnärliga verktyg. Jag är lyhörd för dem jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Åsa N Åström

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2022 - 22 nov 2022
Ti 12:20 - 13:10
Tillfällen
14
Studietimmar
19
Kurs-ID
1141866
Pris
800 kr