Dans för Parkinson - Distans Live

Plats Stockholm

Dans med Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinson sjukdom.

Boka kursen nu
Metoden är utvecklad i USA av Mark Morrish dancegroup, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser i Stockholm och Umeå, av utbildade Dance for PD pedagoger.

Varför Dans för Parkinsons?

Dansare har kunskapen om hur man kombinerar kropp, känslor och tankar för att skapa en upplevelse av nu-et, därför är just dansen så användbar som hjälp för personer med Parkinsons sjukdom. Dansträningen bygger styrka och balans, den fokuserar i lugnt tempo och med koncentration på att koordinera rörelser till musik. Vi använder mycket rytm för att komma ihåg rörelser och för att skapa dynamik, och för att inte fastna i låsta lägen. Vi använder även rösten som ett instrument, och för att styrka luftvägarna. Det estetiska i dansen har stort värde, vi skapar vackra uttryck och linjer. I dansen glömmer de medverkande bort att de har en sjukdom, de är inte sin Parkinson, de är dansare! I dansträningen är det rörelse, rytm, röst, styrka och mjukhet som övas, och med GLÄDJE och gemenskap!


Denna kurs kommer att ske digitalt via Zoom. Länkar skickas till varje anmäld deltagare av pedagogen. Du behöver ha kameran påslagen så att vi kan få kontakt och ge en så bra klass som möjligt. Ha en stabil stol utan armstöd och utrymme runt dig. Vi dansar både sittande och stående, du väljer utifrån din dagsform.

Dator: Du behöver bara klicka på länken .

Padda/mobil:

Om du använder padda (Ipad, platta) eller mobilen så behöver du ladda ner en Zoom app. Klicka sedan på den skickade länken.

Undervisar gör Åsa Elowsson

Just nu har vi möjlighet att reducera priset på klasserna i Dans för Parkinson, med stöd av Kompetenscentrum för kultur och hälsa, Region Stockholm. Reduceringen gäller endast för boende i region Stockholm. För övriga kostar kursen 1400kr ”

Kursledare

Åsa N. Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa.

Åsa N. Åström är i grunden dansare och utbildad på Balettakademien. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år både utomlands och i Sverige, för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i formen av Communitydans.

2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson Dance for PD® och startade sedan upp grupper på Balettakademien 2015. Hon har även under fyra år arbetat med dans på äldreboenden. Åsa arbetar nu på Balettakademien som verksamhetsutvecklare för Danshälsa, där hon utvecklar området och skapar nya samarbeten.

"Dans är mitt konstnärliga verktyg. Jag är lyhörd för dem jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Åsa N Åström

Åsa Elowson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
25 jan 2022 - 10 maj 2022
Ti 10:30 - 11:30
Tillfällen
14
Studietimmar
14
Kurs-ID
1123308
Pris
600 kr