Neurodans - Danshälsa

Plats Stockholm

Dans för dig med olika neurologiska diagnoser.

Boka kursen nu
Dans har många positiva effekter för personer med tex Parkinson, MS, ALS, stroke mfl. Dansen utvecklar hjärnan och kroppens motorik, bygger självförtroende och livsglädje.

I denna kurs öppnar vi upp för dig med olika neurologiska diagnoser eller som behöver ett långsammare tempo. Vi arbetar utifrån metoden Dans för Parkinson anpassad efter gruppens behov.

Vi arbetar mycket med fantasi, kreativitet, eget uttryck och glädje. Du ska känna dig välkommen i dansens värld och vi tränar balans, rytm, dynamik, koordination.

Ledarna är utbildade i metoden Dans för https://danceforparkinsons.org

Just nu har vi möjlighet att reducera priset på klasserna i Dans för Parkinson, med stöd av Kompetenscentrum för kultur och hälsa, Region Stockholm.

Undervisar gör Åsa Åström

Kursledare

Åsa N. Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa.

Åsa N. Åström är i grunden dansare och utbildad på Balettakademien. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år både utomlands och i Sverige, för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i formen av Communitydans.

2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson Dance for PD® och startade sedan upp grupper på Balettakademien 2015. Hon har även under fyra år arbetat med dans på äldreboenden. Åsa arbetar nu på Balettakademien som verksamhetsutvecklare för Danshälsa, där hon utvecklar området och skapar nya samarbeten.

"Dans är mitt konstnärliga verktyg. Jag är lyhörd för dem jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Åsa N Åström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
25 jan 2022 - 10 maj 2022
Ti 12:20 - 13:10
Tillfällen
14
Studietimmar
19
Kurs-ID
1117832
Pris
800 kr