Dans för Parkinson Jullovskurs - Distans Live

Plats Stockholm

Dans med Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinson sjukdom.

Boka reservplats

Denna kurs kommer att ske digitalt via Zoom. Länkar skickas till varje anmäld deltagare av pedagogen. Du dansar med oss i ditt hem framför din dator eller padda.

Dansare har kunskapen om hur man kombinerar kropp, känslor och tankar för att skapa en upplevelse av nu-et, därför är just dansen så användbar som hjälp för personer med Parkinsons sjukdom. Dansträningen bygger styrka och balans, den fokuserar i lugnt tempo och med koncentration på att koordinera rörelser till musik. Vi använder mycket rytm för att komma ihåg rörelser och för att skapa dynamik, och genom detta underviker vi att fastna i låsta lägen. Vi använder även rösten som ett instrument, och för att styrka luftvägarna. Det estetiska i dansen har stort värde, vi skapar vackra uttryck och linjer. I dansen glömmer de medverkande bort att de har en sjukdom, de är inte sin Parkinson, de är dansare!

Metoden är utvecklad i USA av Mark Morrish dancegroup, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser i Stockholm och Umeå, av utbildade Dance for PD pedagoger.

Anhöriga och vårdgivare är välkomna och deltar gratis. Kursen leds avÅsa N.Åström, Åsa Elowsson och Sara Capossele

Medverkande

Åsa N. Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa.

Åsa N. Åström är i grunden dansare och utbildad på Balettakademien. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år både utomlands och i Sverige, för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i formen av Communitydans.

2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson Dance for PD® och startade sedan upp grupper på Balettakademien 2015. Hon har även under fyra år arbetat med dans på äldreboenden. Åsa arbetar nu på Balettakademien som verksamhetsutvecklare för Danshälsa, där hon utvecklar området och skapar nya samarbeten.

"Dans är mitt konstnärliga verktyg. Jag är lyhörd för dem jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Åsa N Åström

Sara Capossele

Åsa Elowson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
30 nov 2020 - 18 jan 2021
Må 11:00 - 12:00
Tillfällen
8
Studietimmar
10
Kurs-ID
1090645
Pris
800 kr