Dansa och må bra – Bollywood och Bhangra dans

Plats Jönköping

Välkommen till en kurs där vi bjuder in dig att upptäcka den underbara världen av Bollywood/Bhangra dans. Denna danskurs ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu

Dans främjar både den fysiska, psykiska och kognitiva hälsan. Dessutom innebär dansen ett socialt sammanhang och ger utrymme för kreativitet och fantasi vilket också bidrar till att behålla en god hälsa!

Kursbeskrivning

Välkommen till en kurs där vi bjuder in dig att upptäcka den underbara världen av Bollywood/Bhangra dans. Med musik från Bollywoodfilmer dansar vi energiskt och glädjerikt både bollywood och bhangra. 

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna att delta oavsett ålder, kön eller erfarenhet. Kom med ett nyfiket sinne och öppet hjärta och låt dig upptäcka den underbara världen avBollywood och Bhangra dans. 

Kursens Syfte

Syftet med kursen är att skapa en trygg och stödjande miljö där deltagarna kan utforska och uttrycka sig genom dans. Vi strävar efter att frigöra kroppen från begränsningar och uppmuntra till självutforskning och självuttryck.

Klädsel och Utrustning

Vi rekommenderar att du bär bekväma kläder som möjliggör fri rörelse. Skor är valfria och du är välkommen att dansa barfota om det känns mer naturligt för dig.

Kursledare

Jag heter Eva Chatsigeorgiadou och jag älskar att dansa.  Jag är utbildad ekonom, pedagog i svenska som andraspråk och genom otaliga kurser har jag samlat på mig kunskaper i dans. Jag har dansat de flesta dansstilar men har de senaste åren haft kurser i orientalisk dans och Bollywood/Bhangra dans. Jag tror att alla kan dansa. Jag tror också att både kroppen och hjärnan behöver utmaningar för att utvecklas. Det viktigaste på mina kurser är att vi har kul och att vi får nya kunskaper.

Kursledare

Eva Chatsigeorgiadou

Jag heter Eva Chatsigeorgiadou, jag är född och uppvuxen i Stockholm. Jag är gift och har tre döttrar. Jag har ett stort intresse för pedagogik och språk. Jag är bland annat utbildad ekonom, administratör, croupier, mässvärd, dansledare och språkcoach.

Jag är intresserad av språk och hur språk lärs ut och har avslutat två kurser på Jönköping University ”Svenska som andraspråk för vuxna” för lärare samt en termin pedagogikstudier. Jag tror att alla kan lära sig nya färdigheter och att det är bra att utmana sig själv vare sig det är självvalt eller något som är nödvändigt i en livssituation. När min man och jag bodde i Grekland, min mans födelseland, gick jag igenom arbetet med att lära mig ett nytt språk och en ny kultur och delar gärna med mig av mina erfarenheter. Jag talar engelska, lite tyska, lite grekiska och har tagit kurser i spanska, japanska och koreanska. Livslångt lärande, öppen för nya utmaningar och rörelseglädje är enligt mig hörnstenar i livet för att må bra.

Eva Chatsigeorgiadou

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 sep 2024 - 2 okt 2024
Onsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
ons 4 sep 2024 kl 18:45-20:15
  • ons 11 sep 2024 kl 18:45 - 20:15
  • ons 18 sep 2024 kl 18:45 - 20:15
  • ons 25 sep 2024 kl 18:45 - 20:15
  • ons 2 okt 2024 kl 18:45 - 20:15
Studietimmar
10
Kurs-ID
117289
Pris
850 kr