Sommarlovskurs 16-19 år Balett/Cont./Jazz/Hiphop

Plats Stockholm

Starta sommarlovet hos oss på BA! Summer Dance Camp i stan för dig som är mellan 16-19 år och vill fylla lovets första två veckor med Balett, Contemporary, Jazz och Hiphop/Street.

Det här är kursen för dig som vill passa på att dansa flera olika tekniker under två intesiva veckor.

På lektionerna värmer vi upp, tränar dansteknik och övar in koreografier. Lunch tas med eller inhandlas på exempelvis Kafé Arte på Balettakademiens entréplan. Kylskåp och mikrovågsugnar finns att tillgå.

Förkunskaper:
För att delta i kursen bör du ha baskunskaper i minst en av dansteknikerna som tränas.

SCHEMA:
(Kursen går måndag-fredag vecka 24 och måndag-torsdag vecka 25).

11:00-12:15 Contemporary
12:30-13:45 Balett
LUNCH
14:45-16:00 Jazz
16:15-17:15 Hiphop/Streetdance

Pedagoger:
Contemporary Matilda Johansson
Balett- Katja Norberg
Jazz- Anna Hjärpe

Hiphop/Street Kevin Wedin

Kursledare

Katja Norberg

Katja är bland annat utbildad här på Balettakademiens treåriga yrkesskola, som det hette då.

Ganska unikt för Katja är att hon är andra generation som arbetat på Balettakademien. Hon är dotter till Taina Norberg, en av våra mycket omtyckta barnlärare.

Katja är rutinerad lärare och har arbetat som lärare för barn och vuxna i balett under många år. Hon har tidigare varit rektor för Umeå Dansskola under flera år.

Katja Norberg

Anna Hjärpe

Anna är utbildad vid DOCH (Dans och Cirkushögskolan) treåriga kandidatutbildning. Hon har även studerat vid Gymnastik- och Idrottshögskolan och är utexaminerad lärare. Anna är också utbildad vid Kulturamas danslinje.

Hon har lång erfarenhet av undervisning i olika sammanhang, bland annat på Kulturamas danslinje, gymnasium och Musikhögskolan. Som dansare har hon medverkat bland annat i Stockholms Stadsteaters uppsättning Peter Pan och Wendy under åren 2012-13, i musikvideos och i olika shower och galor.

"Att ha roligt samtidigt som man upptäcker allt spännande i dansens värld är något jag tror på. Därför strävar jag hela tiden efter att erbjuda en blandning från jazzens värld - som lugnare lyriska koreografier, teknik tex i form av hopp och snurrar, till mer ösiga, svängiga street jazz combos. Vi dansar till olika sorters musik, och tränar bla teknik, styrka och kondition. Viktigast för mig är att alla elever ska få uppleva dans och känna dansglädje! Det blir musikaliskt, fysiskt, svängigt och du är varmt välkommen till dansens härliga värld!"

Anna Hjärpe

Matilda Johansson

Matilda utexaminerades 2015 från Dans & Cirkushögskolans treåriga kandidatsprogram inom danspedagogik med inriktning modern och nutida. Hon är tidigare utbildad vid Balettakademien Stockholms ettåriga Danslinje.

Hon har även mycket erfarenhet av danspedagogik för barn och unga. Dansen har alltid varit närvarande och hon har stått på scen i olika sammanhang sedan fyraårsåldern. Matilda har undervisat i Stockholm, Göteborg, Örebro och Umeå. Hon har deltagit i olika internationella projekt med koreografen Khosro Adibi som dansare/konstnärlig pedagog i Italien, Brasilien och senast som danspedagog för barn och unga vid OMI Art Center i New York. Hon är även dansare och koreograf i NONA danskollektiv.

"För mig är dans frihet - fullt av energi och glädje! Min tro på dans till alla öppnar upp för dansarens delaktighet och personliga intresse. När jag undervisar barn och unga arbetar jag aktivt med att se varenda person. Mina klasser är dansanta och energiska med varierande fokuspunkter under terminen för att eleverna ska få möta en bredd inom ämnet. Kroppen som uttrycksmedel, kreativitet och musikalitet är ständigt övergripande. Vi har roligt tillsammans helt enkelt!"

Modernt med Matilda Johansson (länk till Youtube)

Matilda Johansson

Kevin Wedin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
14 jun 2021 - 24 jun 2021
Må 11:00 - 17:15
Ti 11:00 - 17:15
On 11:00 - 17:15
To 11:00 - 17:15
Fr 11:00 - 17:15
Tillfällen
9
Studietimmar
55
Kurs-ID
1100239
Pris
4750 kr