Barndans 5 år

Plats Linköping

Under lekfulla former övar vi på dansens grunder genom musikalitet, improvisation, koncentration, balans, styrka, hållning och koordination. Vår lärare visar oss vägen in i dansens underbara värld. Barnkursen ges i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi jarbetar med en mix av lekfulla moment som tränar rytm, balans, improvisation och inspirerar till dansglädje. Vi låter alltid leken och utforskandet ta plats. Musiken är blandad och barnen får vara med och påverka innehållet i undervisningen. Bland skratt och lek smyger vi in grundläggande dansteknik och andra moment som hjälper barnens dans- och rörelseutveckling.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll under vecka 44 som är skollov.

OBS Vuxna behöver stanna utanför danssalen.

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga övningar och stegkombinationer. Alla lärare undervisar utifrån sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en unik prägel på dansen och på vilken musik som används.

Målgrupp

Kursen riktar sig till barn som är 5 år.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs. Här får man grundläggande dansteknik och inspireras till att fortsätta dansa.

Material

Ta med en vattenflaska. Det är viktigt att barnen har kläder som är bekväma att röra sig i och som inte blir för varma. På fötterna har de strumpor med halkskydd eller är barfota. Innan kursen rekommenderar vi att gå in på You Tube och låta sig inspireras av ”Dansmix Barn Balettakademien”.

Betalningsinformation

I priset ingår 6% moms.

Kursledare

Elwira Steinholtz

Elwira har dansat sedan hon var sex år gammal och har alltid älskat rörelse till musik och att kunna förmedla känslor via dansen. Hon gillar att jobba med barn och att undervisa i barngrupp. Elwira dansar själv i Folkuniversitetets Elitgrupp.

‒ Mitt måtto är att alla ska ha kul och att man ska kunna skina och hitta självförtroende via dansen.

Elwira Steinholtz, lärare Dansstudion Linköping

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
05 sep 2022 - 14 nov 2022
Må 17:10 - 17:55
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1137860
Pris
875 kr