Balett 4-5 år Annika Höglind

Plats Stockholm

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former och i takt med barnens mognad övar vi musikalitet, koordination, koncentration och balettkänsla.

Boka kursen nu

All balett för barn har en tydlig gemensam grund med rörelser med fartfyllda, dansanta och lagom utmanande träningsmoment alltefter barnens mognad. Vi gör polkasteg och hoppsa, vi snurrar, rullar, hoppar och koordinerar med armarna. Vi fantiserar, hittar på och vi dansar fort, långsamt, hårt och mjukt mm. Med hjälp av musiken och hur vi kombinerar rörelser skapar vi den rätta balettkänslan.

Förutom den lekfulla inlärningen av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats. Vid sista lektionen varje termin är nära och kära välkomna att vara med inne i danssalen för att få se vad barnen och läraren har jobbat med under terminen.

Gruppindelningen baseras på barnens ålder. Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 4-5-årsgrupp ska man ha fyllt fyra år.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Rabatter (noteras i meddelanderutan):
10% syskonrabatt för barn och unga upp till och med 12 år.
10% rabatt för medverkan i två eller flera kurser för barn och unga till och med 12 år.

Annika Höglind

Annika är utbildad danspedagog i klassisk balett, från Ungern och har lång erfarenhet som danslärare både i Sverige och internationellt. Hon har arbetat i länder som Ryssland, Japan och i Kina och hennes mål som danspedagog är att dela med sig till andra av sin kärlek till baletten.

Hon har tidigare undervisat deltagare i olika åldrar och på olika nivåer, både på förskolor, skolor och på privata dansskolor. Annika är även koreograf och har erfarenhet av att arbeta med professionella dansare. Hon är van vid att anpassa lektionerna utifrån deltagarnas nivå och på så sätt får många möjlighet att ta del av hennes skaparglädje i undervisningen av balettkonsten.

Annika Höglind

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm