Balett 3 år Maria Bekesi

Plats Stockholm

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former och i takt med barnens mognad övar vi musikalitet, koordination, koncentration och balettkänsla.

Boka kursen nu

All dans har en tydlig gemensam grund med rörelser med fartfyllda, dansanta och lagom utmanande träningsmoment alltefter barnens mognad. Vi gör polkasteg och hoppsa, vi snurrar, rullar, hoppar och koordinerar med armarna. Vi fantiserar, hittar på och vi dansar fort, långsamt, hårt och mjukt mm. Med hjälp av musiken och hur vi kombinerar rörelser skapar vi den rätta balettkänslan.

Förutom den lekfulla inlärningen av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats. Vid sista lektionen varje termin är nära och kära välkomna att vara med inne i danssalen för att få se vad barnen och läraren har jobbat med under terminen.

Gruppindelningen baseras på barnens ålder. Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 3-årsgrupp ska man ha fyllt tre år när kursen börjar.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Rabatter (noteras i meddelanderutan):
10% syskonrabatt för barn och unga upp till och med 12 år.
10% rabatt för medverkan i två eller flera kurser för barn och unga till och med 12 år.

Maria Békési

Maria är uppvuxen i Ungern och baletten har utgjort en stor del av hennes liv. Hennes skolning och dagliga träning har främst varit fokuserad på klassisk balett men Maria har även framträtt med modernare produktioner.

Under den tid som hon var bosatt i Ungern arbetade Maria som dansare och turnerade runt om i Ungern och internationellt bland annat i Italien, Frankrike och Tyskland. Maria flyttade till Sverige 1996 och kompletterade sin dansutbildning med att gå Danshögskolans pedagoglinje.

"Jag älskar att få dela med mig av mina kunskaper inom dansen till mina elever. Styrka, smidighet och koordination. Målet är att öva upp balettens grunder och att du får kontroll över din kropp. Både stång- och golvövningar görs på ett roligt och lustfyllt sätt för att hitta glädjen i dansen."

Maria Bekesi

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm