Balett 3 år Katja Norberg

Plats Stockholm

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former och i takt med barnens mognad övar vi musikalitet, koordination, koncentration och balettkänsla.

Boka kursen nu

All dans har en tydlig gemensam grund med rörelser med fartfyllda, dansanta och lagom utmanande träningsmoment alltefter barnens mognad. Vi gör polkasteg och hoppsa, vi snurrar, rullar, hoppar och koordinerar med armarna. Vi fantiserar, hittar på och vi dansar fort, långsamt, hårt och mjukt mm. Med hjälp av musiken och hur vi kombinerar rörelser skapar vi den rätta balettkänslan.

Förutom den lekfulla inlärningen av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats. Vid sista lektionen varje termin är nära och kära välkomna att vara med inne i danssalen för att få se vad barnen och läraren har jobbat med under terminen.

Gruppindelningen baseras på barnens ålder. Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 3 årsgrupp ska man ha fyllt tre år när kursen börjar.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Rabatter (noteras i meddelanderutan):
10% syskonrabatt för barn och unga upp till och med 12 år.
10% rabatt för medverkan i två eller flera kurser för barn och unga till och med 12 år.

Katja Norberg

Katja är bland annat utbildad här på Balettakademiens treåriga yrkesskola, som det hette då.

Ganska unikt för Katja är att hon är andra generation som arbetat på Balettakademien. Hon är dotter till Taina Norberg, en av våra mycket omtyckta barnlärare.

Katja är rutinerad lärare och har arbetat som lärare för barn och vuxna i balett under många år. Hon har tidigare varit rektor för Umeå Dansskola under flera år.

Katja Norberg

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm