Balett N2/F1

Plats Umeå

Här lär du dig grunderna i den klassiska baletten. Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet – men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett

Boka kursen nu
Lär dig grunderna i den klassiska baletten! På balettlektionerna arbetar vi med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna. Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet – men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett! Balett är en viktig grundteknik och ett bra hjälpmedel för dig som vill utveckla din dansteknik även i andra dansstilar. Klassen är uppbyggd på den klassiska balettens tre delar med stång, övningar på golvet samt stegkombinationer på diagonalen.

Olivia Carlund

På mina lektioner ligger fokus främst på dansglädjen och skapandet

Jag började dansa som treåring på Dansforum i Göteborg där jag även vidareutbildade mig till barndanslärare. Jag började som assistent hos Elisabeth Wolf när jag var i tonåren och gick utbildningskurser inom barndans, jazz & show och balett. I Göteborg har jag undervisat på Dansforum, Balettakademien, Jumps & Turns, Torslanda Balettskola och i Umeå på Balettakademien. Jag har även arrangerat elevuppvisningar och uppträtt själv lite här och där. 

Jag har provat på många stilar men mitt huvudintresse har alltid varit balett och jazz. I den dansgruppen jag växte upp i hade vi en fantastisk sammanhållning mellan oss elever och vår lärare och många av oss har kontakt än idag. Mina dansgrupper har alltid varit som min extrafamilj och jag vill förmedla samma känsla till mina elever idag. Mina barn och ungdomsklasser brukar få skapa en del material själva då jag tycker det är viktigt att få jobba på sin egna kreativitet och påminnas om hur mycket man kan själv. På mina lektioner ligger fokus främst på dansglädjen och skapandet med kroppen som verktyg samt korrekt teknik för att förebygga skador och få till det estetiskt vackra.    

Olivia Carlund

Har du frågor?

Kontakta Jenny Sjöberg

jenny.sjoberg@folkuniversitetet.se

Tid
03 sep 2020 - 10 dec 2020
To 20:00 - 21:30
Tillfällen
14
Plats
Nygatan 43, 90333 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1077772
Pris
1945 kr