Balett 13-16 N1

Plats Umeå

Vill du dansa balett? Vi har kurser både för dig som vill lära dig grunderna och för dig som dansat länge.

Boka kursen nu
Att dansa balett är både roligt och utvecklande! Här får du på ett lustfyllt sätt lära dig grunderna i baletten, kroppens hållning och armarnas klassiska positioner både vid stången och ute på golvet. I den klassiska baletten strävar man efter lätthet, smidighet och ett harmoniskt samspel i rörelserna.

Olivia Carlund

På mina lektioner ligger fokus främst på dansglädjen och skapandet

Jag började dansa som treåring på Dansforum i Göteborg där jag även vidareutbildade mig till barndanslärare. Jag började som assistent hos Elisabeth Wolf när jag var i tonåren och gick utbildningskurser inom barndans, jazz & show och balett. I Göteborg har jag undervisat på Dansforum, Balettakademien, Jumps & Turns, Torslanda Balettskola och i Umeå på Balettakademien. Jag har även arrangerat elevuppvisningar och uppträtt själv lite här och där. 

Jag har provat på många stilar men mitt huvudintresse har alltid varit balett och jazz. I den dansgruppen jag växte upp i hade vi en fantastisk sammanhållning mellan oss elever och vår lärare och många av oss har kontakt än idag. Mina dansgrupper har alltid varit som min extrafamilj och jag vill förmedla samma känsla till mina elever idag. Mina barn och ungdomsklasser brukar få skapa en del material själva då jag tycker det är viktigt att få jobba på sin egna kreativitet och påminnas om hur mycket man kan själv. På mina lektioner ligger fokus främst på dansglädjen och skapandet med kroppen som verktyg samt korrekt teknik för att förebygga skador och få till det estetiskt vackra.    

Olivia Carlund

Har du frågor?

Kontakta Malin Styrke

malin.styrke@folkuniversitetet.se

Tid
30 jan 2020 - 14 maj 2020
To 18:45 - 20:00
Tillfällen
14
Plats
Nygatan 43, 90333 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1050901
Fåtal platser kvar
Pris
1795 kr