Balett 13-16 N1

Plats Umeå

Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet.

Boka reservplats
Att dansa balett är både roligt och utvecklande. Här får du på ett lustfyllt sätt öva teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet. Men framför allt handlar det om att hitta den fantastiska känslan av att dansa balett.

Olivia Carlund

På mina lektioner ligger fokus främst på dansglädjen och skapandet

Jag började dansa som treåring på Dansforum i Göteborg där jag även vidareutbildade mig till barndanslärare. Jag började som assistent hos Elisabeth Wolf när jag var i tonåren och gick utbildningskurser inom barndans, jazz & show och balett. I Göteborg har jag undervisat på Dansforum, Balettakademien, Jumps & Turns, Torslanda Balettskola och i Umeå på Balettakademien. Jag har även arrangerat elevuppvisningar och uppträtt själv lite här och där. 

Jag har provat på många stilar men mitt huvudintresse har alltid varit balett och jazz. I den dansgruppen jag växte upp i hade vi en fantastisk sammanhållning mellan oss elever och vår lärare och många av oss har kontakt än idag. Mina dansgrupper har alltid varit som min extrafamilj och jag vill förmedla samma känsla till mina elever idag. Mina barn och ungdomsklasser brukar få skapa en del material själva då jag tycker det är viktigt att få jobba på sin egna kreativitet och påminnas om hur mycket man kan själv. På mina lektioner ligger fokus främst på dansglädjen och skapandet med kroppen som verktyg samt korrekt teknik för att förebygga skador och få till det estetiskt vackra.    

Olivia Carlund

Har du frågor?

Kontakta Jenny Sjöberg

jenny.sjoberg@folkuniversitetet.se

Tid
17 sep 2020 - 17 dec 2020
To 18:45 - 20:00
Tillfällen
14
Plats
Nygatan 43, 90333 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1077512
Pris
1795 kr