Floor-Barre Balett 16+ All level O Charlotte Fürst

Plats Stockholm

Zena Rommett Floor-Barre® Technique är ett fantastiskt sätt att värma upp på och ”get ready” för baletten, eller annan dans och rörelse!

För dig som har dansat nyligen, för längesedan, eller inte alls, här har du chansen att med en enkelhet få tillgång till kroppen för att kunna dansa med glädje eller för att bara må bättre i vardagen. Floor-barre ger dig stabilitet, flexibilitet och tillgång till kroppen på ett funktionellt sätt. Det sker liggandes, ca 40 min, före baletten. Du stärker bäckenet och arbetar med förlängning av muskulaturen och lederna.

Kroppen blir enkelt tillgänglig för dansen eller allt annat som vi gör i livet. Ryggen rätar på sig, axlarna faller på plats, benen får en lätthet. Träningen passar alla oavsett bakgrund eller danskunskaper.

Vi fortsätter med balett och tränar med medvetenhet om just din kropp samtidigt som det är dansant, fyllt av musik och glädje.

Zena Rommett Floor-Barre®Technique är en placerings- och rörelseträning som hjälper icke dansaren eller dansaren att få god stabilitet, kvalité och kroppskännedom. Att arbeta utifrån bäckenet och en känsla av att vara "lyftad och uppe på höften" är centrum och grunden till god rörlighet, styrka, utåtvridning och lätthet i dansen eller i vardagen generellt. I Floor-Barre är det via kraften och stödet i bäckenet som du förlänger musklerna och får god rörelsekvalité. Övningarna anpassas beroende på nivå och passar alla åldrar.

Charlotte började undervisa i denna teknik 1978 och är Master teacher på utbildningen för Zena Rommett Floor-Barre®Technique-pedagoger. Utbildningen sker varje år i Europa och i New York.

Förkunskaper: Alla Nivåer: passar dig både med eller utan förkunskaper.

Öppen klass: Till alla öppna klasser kan du använda Dansa-kortet, klippkort, drop in (betala på plats) eller anmäla dig för hela terminen. Bokade deltagare har företräde.

Charlotte Fürst

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm