Balett 16+ Advanced Open Ane-Marie Barbut

Plats Stockholm

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet. En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt och man tar även intryck av andra, nyare danstekniker. Balett är idag en viktig grundteknik och nästan ett måste för dig som vill utveckla din dansteknik i andra ämnen. Därför tränar de flesta kompanier med modern repertoar även balett dagligen. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: Advanced - Flera års förkunskaper, för dig som dansar flera gånger i veckan. Kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.

Öppen klass: Till alla öppna klasser kan du använda Dansa-kortet, klippkort, drop in (betala på plats) eller anmäla dig för hela terminen. Bokade deltagare har företräde.

Ane-Marie Barbut

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm