Balett 8-10 år F Katja Norberg

Plats Stockholm

Vi närmar oss tydligt balettens form och uttryck. Vi övar koordination, smidighet, balans, styrka, teknik, hopp, piruetter och framför allt den fantastiska känslan av att dansa balett.

Boka kursen nu

Här fortsätter du att lära dig grunderna i balett. Svårighetsgraden ökar i takt med åldern och barnens mognad, och teknik varvas med fantasi, uttryck och härlig danskänsla. Övningar som tendu, plié och port de bras har tydligt tekniskt innehåll för bygga styrka, smidighet och koordination.

Förutom inlärning av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats. Vid sista lektionen varje termin är alla föräldrar välkomna att vara med inne i danssalen för att få se vad barnen och läraren har jobbat med under terminen.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: F - Har viss kunskap inom vald dansstil och har gått 3-6 terminer.

Rabatter (noteras i meddelanderutan):
10% syskonrabatt för barn och unga upp till och med 12 år.
10% rabatt för medverkan i två eller flera kurser för barn och unga till och med 12 år.

Katja Norberg

Katja är bland annat utbildad här på Balettakademiens treåriga yrkesskola, som det hette då.

Ganska unikt för Katja är att hon är andra generation som arbetat på Balettakademien. Hon är dotter till Taina Norberg, en av våra mycket omtyckta barnlärare.

Katja är rutinerad lärare och har arbetat som lärare för barn och vuxna i balett under många år. Hon har tidigare varit rektor för Umeå Dansskola under flera år.

Katja Norberg

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm