Balett 60+ Beg. 3 Open Ane-Marie Barbut

Plats Stockholm

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett

Boka kursen nu

Initialt löper kursen under halva terminen med förhoppning om att vi kan förlänga beroende på rådande läge kring Covid-19

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Klasserna bygger på metoden att varva teknik och inlevelse samt att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klassen kommer att ha något lugnare tempo än en vanlig balettklass.

Open:Öppen klass innebär att klasserna kostar 100 kronor om du bokar hela kursen och 120 kr om du kommer på drop in.

Ane-Marie Barbut

Ane-Marie Barbut antogs som nioåring vid Koreografiska skolan i Bukarest och anställdes efter studenten vid Rumänska operan. Där dansade hon i alla de stora baletterna; Svansjön, Nötknäpparen, Don Quijote med flera och turnerade runt om i Europa.

När Ane-Marie kom till Sverige 1983 vidareutbildade hon sig till pedagog vid Danshögskolan och har sedan dess undervisat professionella dansare - unga som vuxna. Som koreograf arbetar Ane-Marie nyskapande klassiskt genom att förena genuina klassiska verk med inslag av modernt. Hon har även tilldelats stipendium från Ivo Cramérs stiftelse.

"Dansen är själens språk, den har magiska krafter. Den ger glädje, tröstar, läker och ger hopp. Jag vill att mina elever ska våga vara sig själva, att de ska kunna lära sig en teknik för att kunna uttrycka känslor med kroppen. Jag älskar allt vad dans innebär och min största önskan är att få förmedla detta."

Ane-Marie Barbut

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
28 aug 2020 - 09 okt 2020
Fr 12:15 - 13:15
Tillfällen
7
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1075190
Pris
700 kr