Balett 6-7 år M Margit Tenkanen

Plats Stockholm

Vi närmar oss tydligt balettens form och uttryck. Vi övar koordination, smidighet, balans, styrka, teknik, hopp, piruetter och framför allt den fantastiska känslan av att dansa balett.

Boka kursen nu

Här fortsätter du att lära dig grunderna i balett. Svårighetsgraden ökar i takt med åldern och barnens mognad, och teknik varvas med fantasi, uttryck och härlig danskänsla. Övningar som tendu, plié och port de bras har tydligt tekniskt innehåll för att bygga styrka, smidighet och koordination.

Förutom inlärning av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats. Vid sista lektionen varje termin är nära och kära välkomna att vara med inne i danssalen för att få se vad barnen och läraren har jobbat med under terminen.

Förkunskaper: M - Har god kunskap inom vald dansstil och har dansat fler än 5 terminer

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Rabatter (noteras i meddelanderutan):
10% syskonrabatt för barn och unga upp till och med 12 år.
10% rabatt för medverkan i två eller flera kurser för barn och unga till och med 12 år.

Margit Tenkanen

Margit har fått sin utbildning på Kungliga Operans Balettelevskola 1973-1979. Hon sökte sig vidare till Stella Mann School Of Dancing i London där hon också nådde en andra plats i Ballet Competition I.S.T.D och fick stipendium att stanna i London.

Margit har arbetat utomlands under 22 år som dansare, balettmästare och koreograf vid bland annat Wiener Volksoper i Wien, Landestheater i Innsbruck, Brussels Ballet, repetitor, Yantra i Bryssel, The Loft i Bryssel, Friedrichstadt Palast i Berlin, Concour De La Dance Classique Choreographie i Paris, Carina Versijl Balletschool i Den Haag, Conservatorium i Antwerpen, Rotteramse Dansschool i Rotterdam, Leidse Balettschool i Leiden, Cats i Amsterdam. Samt i Japan och Hongkong. Här i Sverige har hon varit gästbalettmästare vid Kungliga Operabaletten i Stockholm.

Hennes fokus ligger på teknik och personlig utveckling. Hon undervisar även inom healing, yoga, pilates och buddhism.

Margit Tenkanen

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm