Balett 16+ Beg. 2 Maria Josefsson

Plats Stockholm

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Boka kursen nu

Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet. En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt och man tar även intryck av andra, nyare danstekniker. Balett är idag en viktig grundteknik och nästan ett måste för dig som vill utveckla din dansteknik i andra ämnen. Därför tränar de flesta kompanier med modern repertoar även balett dagligen.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: Beginner 2 - nybörjare andra terminen. Kursen är för ungdomar och vuxna från 16 år.

Maria Josefsson

Maria Josefsson är utbildad vid bland annat Svenska Balettskolan i Malmö, London Studio Centre och Danshögskolan i Stockholm.

Hon har arbetat som dansare i en rad olika sammanhang, både inom det klassiska och det moderna området. Hon är även aktuell som koreograf, regissör och dansare i dansfilmerna "Bro" och "Svarta änkan" som visas på SVT under 2015 och 2016. Hon har undervisat på Musikkonservatoriets dansarutbildning i Falun, Kulturama och Sway i Stockholm samt på Danz Arte och Motions Studio i Berlin.

"Mina klasser i förberedande balett och balett innehåller en mix av olika stilar men grundar sig främst på den ryska skolans Vaganova-teknik. Under mina lektioner vill jag, genom att lägga starkt fokus på musikalitet och uttryck, ge mina elever teknik, styrka och smidighet."

Maria Josefsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
26 aug 2020 - 02 dec 2020
On 18:30 - 20:00
Tillfällen
15
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1075056
Pris
3850 kr