Balett 10-12 år N Maria Bekesi

Plats Stockholm

Vi närmar oss tydligt balettens form och uttryck. Vi övar koordination, smidighet, balans, styrka, teknik, hopp, piruetter och framför allt den fantastiska känslan av att dansa balett.

Boka kursen nu

Här fortsätter du att lära dig grunderna i balett. Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva dansanthet och teknik. Övningar som tendu, plié och port de bras har tydligt tekniskt innehåll för att bygga styrka, smidighet och koordination.


Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Vid sista lektionen varje termin är nära och kära välkomna att vara med inne i danssalen för att få se vad barnen och läraren har jobbat med under terminen.

I denna klass fokuserar vi extra mycket på teknik.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: N - Har ingen eller lite erfarenhet av vald dansstil, för nybörjare och för dig som har gått 1 till 3 terminer.

Rabatter (noteras i meddelanderutan):
10% syskonrabatt för barn och unga upp till och med 12 år.
10% rabatt för medverkan i två eller flera kurser för barn och unga till och med 12 år.

Maria Békési

Maria är uppvuxen i Ungern och baletten har utgjort en stor del av hennes liv. Hennes skolning och dagliga träning har främst varit fokuserad på klassisk balett men Maria har även framträtt med modernare produktioner.

Under den tid som hon var bosatt i Ungern arbetade Maria som dansare och turnerade runt om i Ungern och internationellt bland annat i Italien, Frankrike och Tyskland. Maria flyttade till Sverige 1996 och kompletterade sin dansutbildning med att gå Danshögskolans pedagoglinje.

"Jag älskar att få dela med mig av mina kunskaper inom dansen till mina elever. Styrka, smidighet och koordination. Målet är att öva upp balettens grunder och att du får kontroll över din kropp. Både stång- och golvövningar görs på ett roligt och lustfyllt sätt för att hitta glädjen i dansen."

Maria Bekesi

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
29 aug 2020 - 05 dec 2020
Lö 10:30 - 12:00
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1075646
Pris
3575 kr