Kursupplägg:
I denna fortsättningskurs arbetar vi med att fördjupa teknik och kunskap inom balett. Vi övar klassiska balettelement som plié, tendu, relevé och enkla kombinationer, samt introducerar mer utmanande rörelser och steg. Lektionerna fokuserar på att utveckla musikalitet, styrka, balans och hållning. Pedagogiken uppmuntrar barnen att utveckla sitt självförtroende och sitt konstnärliga uttryck, samtidigt som de stärker sin förmåga att samarbeta i grupp.
Innehåll:
- Fördjupning i balettens grunder med fokus på teknik och precision.
- Träning av styrka, hållning, balans och kroppskontroll.
- Utveckling av musikalitet och dansens uttryck.
- Kombinationer av rörelser och steg som utmanar och utvecklar.
- Fokus på gemenskap och samarbete i gruppen.
Förkunskaper:
Den här kursen är för dig som har dansat balett i 3-4 terminer och vill utvecklas vidare på fortsättningsnivå. För att delta i en 10-12 årsgrupp ska en ha fyllt tio år vid kursens start.
Bra att veta:
- Undervisningen ackompanjeras av musiker.
- Vid bokning, ange barnets namn och personuppgifter.
- Kursen hålls på svenska.
Kursledare
Margit Tenkanen
Margit har fått sin utbildning på Kungliga Operans Balettelevskola 1973-1979. Hon sökte sig vidare till Stella Mann School Of Dancing i London där hon också nådde en andra plats i Ballet Competition I.S.T.D och fick stipendium att stanna i London.
Margit har arbetat utomlands under 22 år som dansare, balettmästare och koreograf vid bland annat Wiener Volksoper i Wien, Landestheater i Innsbruck, Brussels Ballet, repetitor, Yantra i Bryssel, The Loft i Bryssel, Friedrichstadt Palast i Berlin, Concour De La Dance Classique Choreographie i Paris, Carina Versijl Balletschool i Den Haag, Conservatorium i Antwerpen, Rotteramse Dansschool i Rotterdam, Leidse Balettschool i Leiden, Cats i Amsterdam. Samt i Japan och Hongkong. Här i Sverige har hon varit gästbalettmästare vid Kungliga Operabaletten i Stockholm.
Hennes fokus ligger på teknik och personlig utveckling. Hon undervisar även inom healing, yoga, pilates och buddhism.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm