Här fortsätter du att lära dig grunderna i balett. Svårighetsgraden ökar i takt med åldern och barnens mognad, och teknik varvas med fantasi, uttryck och härlig danskänsla. Övningar som tendu, plié och port de bras har tydligt tekniskt innehåll för bygga styrka, smidighet och koordination.
Förutom inlärning av dansmomenten går pedagogiken också ut på att ”hålla igång” intensivt under en kort tid och att lära sig att fungera i grupp. Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats.
Undervisningen ackompanjeras av musiker.
För att delta i en 7-9 årsgrupp ska en ha fyllt sju år när kursen börjar.
Observera att du anger barnets namn och personnummer vid bokning.
Kursledare
Margit Tenkanen
Margit har fått sin utbildning på Kungliga Operans Balettelevskola 1973-1979. Hon sökte sig vidare till Stella Mann School Of Dancing i London där hon också nådde en andra plats i Ballet Competition I.S.T.D och fick stipendium att stanna i London.
Margit har arbetat utomlands under 22 år som dansare, balettmästare och koreograf vid bland annat Wiener Volksoper i Wien, Landestheater i Innsbruck, Brussels Ballet, repetitor, Yantra i Bryssel, The Loft i Bryssel, Friedrichstadt Palast i Berlin, Concour De La Dance Classique Choreographie i Paris, Carina Versijl Balletschool i Den Haag, Conservatorium i Antwerpen, Rotteramse Dansschool i Rotterdam, Leidse Balettschool i Leiden, Cats i Amsterdam. Samt i Japan och Hongkong. Här i Sverige har hon varit gästbalettmästare vid Kungliga Operabaletten i Stockholm.
Hennes fokus ligger på teknik och personlig utveckling. Hon undervisar även inom healing, yoga, pilates och buddhism.
Andrzej Kurpiel
Andrzej Kurpiel är utbildad i piano samt till kördirigent och musiklärare vid Statens musikhögskola i Warszawa, Polen.
Han har en lång och gedigen karriär som musiker, dirigent och ackompanjatör för dansare, sångare och skådespelare inom Radio/TV och musikalteater. Sedan 1982 har Andrzej arbetat i Sverige som musiker vid bland annat Balettakademien, Danshögskolan, Kungliga Operan, Cullbergbaletten, Riksteatern, Teaterhögskolan och Kulturama.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm