EARLY SUMMER: Ballet 60+ Beg 1/2 OPEN med Ane-Marie Barbut

Plats Stockholm

Dansa in sommaren på Balettakademien med en intensivkurs för Ane-Marie Barbut!

Boka nu

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Klasserna bygger på metoden att varva teknik och inlevelse samt att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Vi dansar tillsammans måndag-torsdag 17:00-18:30 vecka 22.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: Beginner 1/2 - för dig som är nybörjare och för dig med grundläggande kunskaper inom vald dansteknik. Kursen riktar sig till dig som är 60 år och uppåt.

If you want to try out several different classes and techniques - BA Summer Dansa-kort is perfect for you! Read more here: BA Summer Dansa-kortPlease note that our regular Dansa Kort and klippkort are not valid during BA Summer (week 22-33).

Kursledare

Ane-Marie Barbut

Ane-Marie Barbut antogs som nioåring vid Koreografiska skolan i Bukarest och anställdes efter studenten vid Rumänska operan. Där dansade hon i alla de stora baletterna; Svansjön, Nötknäpparen, Don Quijote med flera och turnerade runt om i Europa.

När Ane-Marie kom till Sverige 1983 vidareutbildade hon sig till pedagog vid Danshögskolan och har sedan dess undervisat professionella dansare - unga som vuxna. Som koreograf arbetar Ane-Marie nyskapande klassiskt genom att förena genuina klassiska verk med inslag av modernt. Hon har även tilldelats stipendium från Ivo Cramérs stiftelse.

"Dansen är själens språk, den har magiska krafter. Den ger glädje, tröstar, läker och ger hopp. Jag vill att mina elever ska våga vara sig själva, att de ska kunna lära sig en teknik för att kunna uttrycka känslor med kroppen. Jag älskar allt vad dans innebär och min största önskan är att få förmedla detta."

Ane-Marie Barbut

Ingrid Sahlica

Ingrid Sahlica är utbildad vid Konservatoriet i Bratislava, Slovakien som pianolärare samt som konsertpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Ingrid har över 35 års erfarenhet av att arbeta som pianist, balettackompanjatör och pianopedagog med några av de främsta de främsta balettpedagogerna och koreograferna i världen. Hon är även en väletablerad mingelpianist och kompositör som arbetar både nationellt och internationellt. 

I Sverige har Ingrid arbetat med kompanier och utbildningar vid bland annat Balettakademien, Kungliga Svenska Balettskolan, Kungliga Operan, DOCH, Cullbergbaletten, Borgbaletten, Norrdans, Skånes Dansteater, GöteborgsOperan, Nacka Musikskola, St. Eriks Gymnasium och Kulturama och International balletschool. Ingrid driver även en egen pianoskola i Stockholm.

Ingrid Salica

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 maj 2024 - 30 maj 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 27 maj 2024 kl 17:00-18:30
  • tis 28 maj 2024 kl 17:00 - 18:30
  • ons 29 maj 2024 kl 17:00 - 18:30
  • tor 30 maj 2024 kl 17:00 - 18:30
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
115841
Fåtal platser kvar
Pris
1050 kr