Decemberbalett 60+ Beg/Int OPEN med Ane-Marie

Plats Stockholm

Dansa in det nya året med en intensivkurs i Balett för Ane-Marie Barbut! Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Klasserna bygger på metoden att varva teknik och inlevelse samt att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck.
Vi dansar tillsammans måndag-torsdag 10:30-12:00 vecka 51, varmt välkomna på en intensivkurs i balett!

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Dansa-kortet eller klippkort gäller ej på denna kurs.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Ane-Marie Barbut

Ane-Marie Barbut antogs som nioåring vid Koreografiska skolan i Bukarest och anställdes efter studenten vid Rumänska operan. Där dansade hon i alla de stora baletterna; Svansjön, Nötknäpparen, Don Quijote med flera och turnerade runt om i Europa.

När Ane-Marie kom till Sverige 1983 vidareutbildade hon sig till pedagog vid Danshögskolan och har sedan dess undervisat professionella dansare - unga som vuxna. Som koreograf arbetar Ane-Marie nyskapande klassiskt genom att förena genuina klassiska verk med inslag av modernt. Hon har även tilldelats stipendium från Ivo Cramérs stiftelse.

"Dansen är själens språk, den har magiska krafter. Den ger glädje, tröstar, läker och ger hopp. Jag vill att mina elever ska våga vara sig själva, att de ska kunna lära sig en teknik för att kunna uttrycka känslor med kroppen. Jag älskar allt vad dans innebär och min största önskan är att få förmedla detta."

Ane-Marie Barbut

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
19 dec 2022 - 22 dec 2022
Må 10:30 - 12:00
Ti 10:30 - 12:00
On 10:30 - 12:00
To 10:30 - 12:00
Tillfällen
4
Studietimmar
8
Kurs-ID
1155660
Pris
1150 kr