Balett 9-11 år F m. tå Loliett Duran

Plats Stockholm

Vi närmar oss tydligt balettens form och uttryck. Vi övar koordination, smidighet, balans, styrka, teknik, hopp, piruetter och framför allt den fantastiska känslan av att dansa balett.

Boka kursen nu

Här fortsätter du att lära dig grunderna i balett. Svårighetsgraden ökar i takt med åldern och barnens mognad, och teknik varvas med fantasi, uttryck och härlig danskänsla. Övningar som tendu, plié och port de bras har tydligt tekniskt innehåll för bygga styrka, smidighet och koordination.

På lektioner som innehåller tåskola är det pedagogen som avgör vilka elever som är redo att dansa med tåskor. Om du ska köpa nya skor - vänta med att sy i banden tills din lärare kontrollerat att skorna verkligen passar dig.

Uppropet i början av lektionen är en viktig del för trygghet och samspel och då får alla barn ta sin egen plats.

Förkunskaper: F - Har viss kunskap inom vald dansstil och har gått 3-6 terminer.
Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 9-11 årsgrupp ska en ha fyllt nio år när kursen startar.

Kursledare

Loliett Duran

Loliett kommer från Kuba och är utbildad på National Balett School "Fernando Alonso" samt University of Arts (ISA), balettprofil.

Efter utbildningen har hon arbetat som dansare och pedagog på olika evenemang och nationella kurser runtom på Kuba bland annat sociokulturella workshopsprojekt med inriktning dans för barn. Hon har hela tiden utvecklat sina färdigheter som professionell dansare, balettlärare, lärare i fysisk träning och kondition med klassisk baletteknik. Loliett undervisar i kubansk balett.

"På mina lektioner pratar du med kroppen. Jag använder olika metoder för att motivera och utveckla mina elever med övningar som fungerar för kroppen och sinnet samt hjälper utvecklingen av kreativitet och motoriska färdigheter. Genom den klassiska rörelsen, användningen av musik och njutningen av dans, har barnen en rolig och hälsosam klass".

Loliette Duran

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
04 sep 2022 - 11 dec 2022
Sö 14:50 - 16:05
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1141201
Pris
3150 kr