Balett 30+ Beg.1 Nadja Nord

Plats Stockholm

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet. En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt och man tar även intryck av andra, nyare danstekniker. Balett är idag en viktig grundteknik och nästan ett måste för dig som vill utveckla din dansteknik i andra ämnen. Därför tränar de flesta kompanier med modern repertoar även balett dagligen. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Förkunskaper: Beginner 1 - nybörjare första terminen. Kursen är för vuxna från 30 år.

Kursledare

Nadja Nord

Nadja Nord är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan och Rudra Béjart i Lausanne. Hon har jobbat internationellt som professionell dansare i bl.a Schweiz och i Tyskland samt medverkat i neoklassiska och moderna uppsättningar.

Under sin utbildning och karriär som professionell dansare har hon fått möjligheten att arbeta med en rad olika pedagoger och koreografer som t.ex. Lode Devos, Johan Inger, Ben Van Cauwenberg, Michel Gascard, Azari Plissetski, Natalia Horecna, Annabelle Lopez Ochoa och Jochen Ulrich.
Nadja avslutade nyligen sin danskarriär och är snart utbildad danspedagog med inriktning klassisk balett vid Dans- och Cirkushögskolan. Hon är även certifierad pilatesinstruktör.

På Balettakademien undervisar Nadja vid yrkesdansarutbildningen och enskilda kvällskurser för både nybörjare och på mer avancerad nivå.

Nadja Nord

Har du frågor?

Kontakta Balettakademien Stockholm

ba.sthlm@folkuniversitetet.se

Tid
04 sep 2022 - 11 dec 2022
Sö 16:30 - 18:00
Tillfällen
14
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 10239 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1140204
Pris
4200 kr