Digitalt: Floor-Barre/Balett 16+ All level

Plats Stockholm

Zena Rommett Floor-Barre® Technique är ett fantastiskt sätt att värma upp på och ”get ready” för baletten, eller annan dans och rörelse!

Boka kursen nu

För dig som har dansat nyligen, för längesedan, eller inte alls, här har du chansen att med en enkelhet få tillgång till kroppen för att kunna dansa med glädje eller för att bara må bättre i vardagen. Floor-barre (Zena Rommett Floor Barre®) ger dig stabilitet, flexibilitet och tillgång till kroppen på ett funktionellt sätt. Det sker liggandes, ca 40 min, före baletten. Du stärker bäckenet och arbetar med förlängning av muskulaturen och lederna.

Kroppen blir enkelt tillgänglig för dansen eller allt annat som vi gör i livet. Ryggen rätar på sig, axlarna faller på plats, benen får en lätthet. Träningen passar alla oavsett bakgrund eller danskunskaper.

Vi fortsätter med balett och tränar med medvetenhet om just din kropp samtidigt som det är dansant, fyllt av musik och glädje.

Zena Rommett Floor-Barre®Technique är en placerings- och rörelseträning som hjälper icke dansaren eller dansaren att få god stabilitet, kvalité och kroppskännedom. Att arbeta utifrån bäckenet och en känsla av att vara "lyftad och uppe på höften" är centrum och grunden till god rörlighet, styrka, utåtvridning och lätthet i dansen eller i vardagen generellt. I Floor-Barre är det via kraften och stödet i bäckenet som du förlänger musklerna och får god rörelsekvalité. Övningarna anpassas beroende på nivå och passar alla åldrar.

Charlotte började undervisa i denna teknik 1978 och är Master teacher på utbildningen för Zena Rommett Floor-Barre®Technique-pedagoger. Utbildningen sker varje år i Europa och i New York.

Förkunskaper: Alla Nivåer: passar dig både med eller utan förkunskaper. Kursen är för ungdomar och vuxna från 16 år och uppåt.


Detta kurstillfälle kommer att ske digitalt via Zoom. Länk skickas ut före start.

Dator: Du behöver bara klicka på länken .

Padda/mobil:

Om du använder padda (Ipad, platta) eller mobilen så behöver du ladda ner en Zoom app. Klicka sedan på den skickade länken.

Kursledare

Charlotte Fürst

Charlotte Fürst har sin bakgrund i klassisk balett, Zena Rommett Floor-Barre®Technique och pilates och har en danspedagogexamen från Danshögskolan.

Influenserna från New York där hon verkade som dansare och pedagog i åtta år mellan 1977-1985, är det som mest format hennes undervisning. Där studerade hon för Igor Schwezoff, Maggie Black, Zena Rommett, David Howard, Robert Fitzgerald med flera. I Stockholm har Charlotte undervisat på Operan, Danshögskolan DOCH, Balettakademien, Kulturama, Svenska balettskolan i Piteå, Danslärarutbildningen i Piteå och andra skolor. På Operan har Charlotte även undervisat i Floor-Barre och rehabiliterande balett för skadade dansare. Charlotte är även sjukgymnast och Rosenterapeut.

Zena Rommett Floor-Barre®Technique är en placerings- och rörelseträning som hjälper dansaren att få god stabilitet, kvalité och kroppskännedom. Att arbeta utifrån bäckenet och en känsla av att vara "lyftad och uppe på höften" är centrum och grunden till god rörlighet, styrka, utåtvridning och lätthet i dansen. I Floor-Barre är det via stödet i bäckenet som du förlänger musklerna och får god rörelsekvalité. Övningarna anpassas beroende på nivå och passar alla åldrar. Charlotte började undervisa i denna teknik 1978 och är Master teacher på utbildningen för Zena Rommett Floor-Barre®Technique-pedagoger. Utbildningen sker varje år i Italien och i New York.

Charlotte Fürst

Recba Balettakademien

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Balettakademien i Stockholm

balettakademien@folkuniversitetet.se

Tid
21 apr 2021 - 26 maj 2021
On 17:00 - 17:50
Tillfällen
6
Studietimmar
6
Kurs-ID
1100503
Pris
500 kr