Balett N/F 7-9 år

Plats Södertälje

Den klassiska baletten lägger den tekniska grunden till praktisk taget all konstnärlig dans. Eleven får den klassiska balettens grunder samt utvecklar hållning, mjukhet, flexibilitet, balans, styrka och musikalitet.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Denna kurs passar dig som är mellan 7-9 år alternativt som är yngre men har 2 terminers förkunskaper i balett.

Mål

Att utveckla din fysik, koordination och rumsmedvetenhet samt utveckla din förmåga att arbeta tillsammans med andra människor i gruppgemenskap.

Kursinnehåll

På våra barnbalett-kurser utvecklar barnet sin musik- och rytmkänsla, samt rörelse- och kroppsuppfattning. Ett utmärkt sätt att låta barnen lära sig dansa och använda kroppen korrekt samtidigt som de har väldigt rolig

Kursupplägg

Kursen pågår under 10 veckors tid. Gruppundervisning, max 17 deltagare.

Utvecklingsmöjligheter

Dansstilen finns i olika nivåer. Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Övrig info

Mjuka träningskläder, mjuka skor. Syskon får 5% rabatt. Gäller endast barn och ett av syskonen.

Om läraren

Sarah har dansat så länge hon kan minnas, från danslek till barnbalett till streetdance. Hon gick estetisk linje på gymnasiet med inriktning dans samtidigt som hon vid sidan om skolan alltid dansade olika stilar av streetdance.
Efter gymnasiet flyttade Sarah till London där hon tog dansklasser i olika stilar
När Sarah flyttade tilbaks till Stockholm så bestämde hon sig för att vidarutbilda sig inom dans. Hon gick 2 år på Balettakademin Stockholm, 1 år med inriktining jazz/ commercial och 1 år med inriktning modernt /nutida samt 1 år på Scandinavian Dance Academys dans utbildning med fokus på streetdance.
Hon har även gjort diverse pedagogikkurser på Danshögskolan med fokus på didaktik för barn och unga och skapande dans.
Sarah har undervisat dans i Stockholm och Södertälje i olika dansstilar: danslek, balett, jazz, modernt, streetdance och reggeaton.
På Sarahs klasser är det fokus på dansglädje samtidigt som man tränar teknik och musikalitet.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Sarah Söderberg

Sarah har undervisat dans i Stockholm och Södertälje sedan 6 år tillbaka i olika dansstilar: danslek, balett, jazz, modernt, streetdance och reggeaton. På hennes klasser är det fokus på dansglädje och du tränar teknik och musikalitet.

Sarah har dansat så länge hon kan minnas, allt från danslek till balett och jazz till streetdance. Hon gick estetisk linje  på gymnasiet med inriktning dans där hon fick en introduktion till balett och modern dans samtidigt som hon vid sidan om skolan alltid dansade olika stilar av streetdance.

Efter gymnasiet flyttade hon till London och tog dansklasser i olika stilar samt utbildade sig inom massageterapi och yoga vilket ledde till jobb som yogalärare för barn via företaget YogaBugs.

Väl tillbaka till Stockholm så bestämde hon sig för att vidarutbilda sig inom dans och gick 2 år på Balettakademien i Stockholm, 1 år med inriktining jazz/ commercial och 1 år med inriktning modernt /nutida samt 1 år på Scandinavian Dance Academys dansutbildning med fokus på streetdance.
Hon har även vidareutbildat sig i pedagogik på Danshögskolan inom bland annat didaktik för barn och unga, skapande dans, koregrafi för barn och unga och specialpedagogik.

 

Sarah Söderberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2020 - 01 dec 2020
Ti 18:15 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1075802
Pris
Ordinarie pris:
1175kr
Med rabatt:
998 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.