Balett N 60+

Plats Södertälje

Är du 60+ och nyfiken på balett? Klasserna bygger på metoden att varva teknik och inlevelse samt att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Du som fyllt 60+ och är intresserad av att dansa balett.

Kursinnehåll

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och inlevelse samt att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Balett 60+ är för alla nivåer och kommer att ha något lugnare tempo än en vanlig balettklass.

Kursupplägg

Kursen pågår under 10 veckors tid. Gruppundervisning, max 10 deltagare.

Övrig information

Mjuka träningskläder, mjuka skor. Det finns även möjlighet till delbetalning.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Sarah Söderberg

Sarah har undervisat dans i Stockholm och Södertälje sedan 6 år tillbaka i olika dansstilar: danslek, balett, jazz, modernt, streetdance och reggeaton. På hennes klasser är det fokus på dansglädje och du tränar teknik och musikalitet.

Sarah har dansat så länge hon kan minnas, allt från danslek till balett och jazz till streetdance. Hon gick estetisk linje  på gymnasiet med inriktning dans där hon fick en introduktion till balett och modern dans samtidigt som hon vid sidan om skolan alltid dansade olika stilar av streetdance.

Efter gymnasiet flyttade hon till London och tog dansklasser i olika stilar samt utbildade sig inom massageterapi och yoga vilket ledde till jobb som yogalärare för barn via företaget YogaBugs.

Väl tillbaka till Stockholm så bestämde hon sig för att vidarutbilda sig inom dans och gick 2 år på Balettakademien i Stockholm, 1 år med inriktining jazz/ commercial och 1 år med inriktning modernt /nutida samt 1 år på Scandinavian Dance Academys dansutbildning med fokus på streetdance.
Hon har även vidareutbildat sig i pedagogik på Danshögskolan inom bland annat didaktik för barn och unga, skapande dans, koregrafi för barn och unga och specialpedagogik.

 

Sarah Söderberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2020 - 01 dec 2020
Ti 15:30 - 16:30
Tillfällen
10
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
13
Kurs-ID
1075783
Pris
Ordinarie pris:
1550kr
Med rabatt:
1317 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.