Balett 6-8 år

Plats Linköping

Att dansa balett är både roligt och utvecklande! Här får du på ett lekfullt sätt lära dig grunderna i baletten. Fokus ligger på dansglädje, att våga försöka och utmana sig själv, i en tillåtande miljö. Ges av Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Innehåll

Med grundtekniken från balett utforskar vi dansen på ett roligt och inspirerande sätt. Vi börjar alltid med uppvärmning för styrka, koordination och kondition. Vi övar och skrattar, utmanar och koncentrerar oss.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v. 44 (skollov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på övningarna samt på vilken musik som används, vilket gör varje kurs unik.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är 6-8 år.

Förkunskap

Kursen kräver inte någon förkunskap. Här får du grundläggande dansteknik och inspireras till att fortsätta med dans.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med strumpor med halkskydd eller barfota.

Kursledare

Rima Alhassan

Rima är utbildad vid balettskolan i Damaskus och The Higher Institute of Dramatic Arts. Hon har arbetat som dansare och dansinstruktör för alla åldrar under större delen av sitt liv.

Rima brinner för att dela med sig av sin kärlek till baletten. Hon har också tävlat i det välkända TV-programmet So you think you can dance i Ukraina. 

Rima Alhassan, lärare i balett på Dansstudion i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 15 nov 2022
Ti 16:30 - 17:15
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1137645
Pris
850 kr