Balett 25+ (F)

Plats Linköping

Fortsätt utvecklas med den klassiska danskonsten. Under ledning av Ana Garcia Diego har vi här ett fokus på dansglädje och personlig utveckling.

Boka kursen nu

Innehåll

I den klassiska baletten strävar du efter lätthet, smidighet och ett harmoniskt samspel i rörelserna. Tekniken bygger på kroppens hållning, benens utåtvridning från höfterna och armarnas klassiska positioner. Balettpraktiken är också ett bra komplement till andra dansstilar. Den bygger upp muskler och ökar kroppens flexibilitet, koordination och kroppsmedvetenhet.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v. 8 och v.14 (skollov).

Vi bygger på vår dansteknik genom olika övningar, isolationer och stegkombinationer med fokus på dansglädjen i en avslappnad miljö. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel som gör varje kurs unik.
Observera att kursen ges på engelska.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig från 25 år och uppåt.

Förkunskaper

Kursen hålls på fortsättningsnivå (F).

Grundläggande förkunskaper i teknik och motsvarande 2-4 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi jobbar med fördjupad dansteknik och kroppsförståelse, med inspiration och utveckling.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med balettskor, strumpor eller barfota.

Kursledare

Under mer än 10 år har Ana arbetat som dansare runt om I Europa och USA. ”I love what I do, and I teach with passion!”, säger hon och kan inte föreställa sig ett liv utan dans. ”I would not be me without dance”.

Anas mål är alltid att ge sina elever mer frihet, fysisk och mental, att uttrycka sig själva genom den fantastiska konst som är dans.

Medverkande

Ana Garcia Diego

Under mer än 10 år har Ana arbetat som dansare runt om i Europa och USA.

”I love what I do, and I teach with passion!”, säger hon och kan inte föreställa sig ett liv utan dans. ”I would not be me without dance”.

Anas mål är alltid att ge sina elever mer frihet, fysisk och mental, att uttrycka sig själva genom den fantastiska konst som är dans.

Ana Garcia Diego

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2021 - 12 maj 2021
On 17:45 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1086737
Pris
1575 kr