Balett 16+ fortsättning

Plats Kristianstad

I vår danssal i Kristianstad övar vi teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Balett är idag en viktig grundteknik och ett bra hjälpmedel för dig som vill utveckla din dansteknik även i andra dansstilar. I den klassiska baletten strävar man efter lätthet, smidighet och ett harmoniskt samspel i rörelserna. Tekniken bygger på kroppens hållning, benens utåtvridning från höfterna och armarnas klassiska positioner. Baletträningen ökar kroppsmedvetenheten, bygger upp muskler och ökar kroppens flexibilitet.

Kursupplägg

Varje lektionstillfälle är uppbyggt på den klassiska balettens tre delar med stång, övningar på golvet samt stegkombinationer på diagonalen.

Målgrupp

Balett är ett måste för dig som planerar att söka till förberedande dansutbildningar och yrkesskolor… eller för dig som bara vill ha dansen som hobby men vill förbättra placering och teknik. Man kan börja dansa balett och bli duktig fast man fyllt 15 år eller är ännu äldre! Baletten blir en teknikträning som hjälper dig att bli bättre i den moderna dansen och i jazzdansen men även på musikalscenen. Hållning, styrka och placering är detaljer som varje auditionjury lägger märke till även i den snabbaste jazzkoreografin.

Förkunskaper

Du har redan dansat balett i minst 4 terminer.

Kursledare

Natalia Pianetti

"Alla kan känna glädje och energi som dansen kan ge. Jag vill få deltagarna att utvecklas så mycket som möjligt. Var och en kan hitta sitt sätt att dansa och göra det till sitt eget."

Natalia är utbildad dansare och koreograf vid Universidad Nacional de Arte i Buenos Aires. Sedan flera år tillbaka är hon även instruktör i Zumba, Zumba Kids och Global Yoga.

Hon har undervisat dans i mer än 20 år, i olika dansstilar och åldersgrupper, allt från balett, jazz, nutida dans, tango, zumba och dessutom yoga.

Natalia är född i Argentina och kommer från en konstnärlig familj. Hennes mamma var hennes första danslärare och dansstudion var hennes andra hem.
Hon har gjort turnéer med olika danskompanier och har varit med i reklamfilmer, eldshower och musikvideor som dansare och koreograf.

Alla kan känna glädje och energi som dansen ger. Dansen har blivit en träningsform under den senaste tiden och det beror på att det finns många positiva fördelar som dansen erbjuder, till exempel att förbättra kondition, smidighet och styrka. När man dansar använder man hela kroppen och detta bidrar till att koordinationen förbättras, man arbetar med sin hållning och dessutom frigör man spänningar som finns i kroppen.

Natalia Pianetti

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
21 apr 2021 - 02 jun 2021
On 18:35 - 20:05
Tillfällen
7
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1100818
Pris
1395 kr