Balett vuxna nybörjare/fortsättning

Plats Halmstad

Vill du dansa balett? Vi har kurser både för dig som vill lära dig grunderna och för dig som dansat länge.

Boka kursen nu
Balett är en dansform som kräver mycket teknik och styrka. Fokus under klasserna ligger därför på dessa men även på att hålla kroppen mjuk och smidig och att utvecklas musikaliskt och rytmiskt. Det finns många olika positioner och steg att lära sig som sedan blir den vackra dansstilen alla känner igen. För att komma dit krävs så klart mycket mycket jobb men det är väldigt roligt och givande att lära känna sin kropp på vägen. Som en bonus får man också en stark kropp och bra hållning med den här typen av träning.

En typisk balettklass består av uppvärmning, arbete vid stången, center och stretch.

Kursledare

Monika Orendy Viranyi är diplomerad yrkesdansare, danslärare och koreograf, utbildad på Balettakademien i Stockholm, Iwanson international school of contemporary dance i München, med en lärarexamen i dansteknik och dansgestaltning vid Malmö universitet.
Hon har undervisat barn, tonåringar och vuxna på olika dansskolor i Tyskland, Frankrike och Sverige i dansstilarna: kreativ barndans, balett, jazz, modern/contemporary, musikal dans och hiphop, i över 20 år.
Hon har arbetat med professionella dansare och artister vid ett flertal evenemang och teatrar som koreograf och medregissör. Som dansare har hon medverkat i många shower och evenemang och hon har bl a uppträtt i New York, Paris, London, Stockholm och Berlin.

Kursledare

Monika Orendy Viranyi

Har du frågor?

Kontakta Susanne Svensson

susanne.svensson@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2022 - 24 okt 2022
Må 18:15 - 19:45
Tillfällen
6
Plats
Spetsvinkelgatan 23, 30250 Halmstad
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1141882
Fåtal platser kvar
Pris
705 kr