Balett N 60+

Plats Södertälje

Är du 60+ och bor i Södertälje Kommun och nyfiken på balett? Då har vi en perfekt kurs till dig! Kursen har ett reducerat pris och bekostas till större delen av Kultur 365, Södertälje kommun.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Du som fyllt 60+ och är intresserad av att dansa balett.

Kursinnehåll

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och inlevelse samt att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Balett 65+ är för alla nivåer och kommer att ha något lugnare tempo än en vanlig balettklass.

Kursupplägg

Kursen pågår under 9 veckors tid. Gruppundervisning, max 10 deltagare.

Övrig information

Mjuka träningskläder, mjuka skor. Det finns även möjlighet till delbetalning.

Om läraren

Sarah har dansat så länge hon kan minnas,från danslek till barnbalett till jazz till streetdance. Hon gick estetisk linje på gymnasiet med inriktning dans där hon fick en introduktion till balett och modern dans samtidigt som hon vid sidan om skolan alltid dansade olika stilar av streetdance.
Efter gymnasiet flyttade Sarah till London där hon tog dansklasser i olika stilar samt utbildade sig inom massage terapi och yoga som ledde till jobb som yogalärare för barn via företaget YogaBugs.
När Sarah flyttade tilbaks till Stockholm så bestämde hon sig för att vidarutbilda sig inom dans. Hon gick 2 år på Balettakademin Stockholm, 1 år med inriktining jazz/ commercial och 1 år med inriktning modernt /nutida samt 1 år på Scandinavian Dance Academys dans utbildning med fokus på streetdance.
Hon har även gjort diverse pedagogikkurser på Danshögskolan med fokus på didaktik för barn och unga och skapande dans.
Sarah har undervisat dans i Stockholm och Södertälje sedan 6 år tillbaka i olika dansstilar: danslek, balett, jazz, modernt, streetdance och reggeaton.
På Sarahs klasser är det fokus på dansglädje samtidigt som man tränar teknik och musikalitet.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
18 feb 2020 - 28 apr 2020
Ti 15:30 - 16:30
Tillfällen
10
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1042517
Pris
Ordinarie pris:
1400kr
Med rabatt:
1050 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.