Balett N 5-7 år

Plats Södertälje

Våra kurser i barnbalett är klassisk balett som är anpassad till barnens nivå. Där man genom danslek tränar och utvecklar barnens koordinationsförmåga, motorik och rytmik m.m. Så låt era barn sprudla av dansglädje och anmäl dem till våra barnkurser!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Några i den här gruppen har dansat en termin innan men upplägget kommer att vara sådant att det går bra att "hoppa in" även om man är nybörjare, från 5 år.

Mål

Att utveckla din fysik, koordination och rumsmedvetenhet samt utveckla din förmåga att arbeta tillsammans med andra människor i gruppgemenskap.

Kursinnehåll

På våra barnbalett-kurser utvecklar barnet sin musik- och rytmkänsla, samt rörelse- och kroppsuppfattning. Ett utmärkt sätt att låta barnen lära sig dansa och använda kroppen korrekt samtidigt som de har väldigt rolig

Kursupplägg

Kursen pågår under 12 veckors tid. Gruppundervisning, max 17 deltagare.

Utvecklingsmöjligheter

Dansstilen finns i olika nivåer. Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Övrig info

Mjuka träningskläder, mjuka skor. Syskon får 5% rabatt. Gäller endast barn och ett av syskonen.

Om läraren

Sarah har dansat så länge hon kan minnas,från danslek till barnbalett till jazz till streetdance. Hon gick estetisk linje på gymnasiet med inriktning dans där hon fick en introduktion till balett och modern dans samtidigt som hon vid sidan om skolan alltid dansade olika stilar av streetdance.
Efter gymnasiet flyttade Sarah till London där hon tog dansklasser i olika stilar samt utbildade sig inom massage terapi och yoga som ledde till jobb som yogalärare för barn via företaget YogaBugs.
När Sarah flyttade tilbaks till Stockholm så bestämde hon sig för att vidarutbilda sig inom dans. Hon gick 2 år på Balettakademin Stockholm, 1 år med inriktining jazz/ commercial och 1 år med inriktning modernt /nutida samt 1 år på Scandinavian Dance Academys dans utbildning med fokus på streetdance.
Hon har även gjort diverse pedagogikkurser på Danshögskolan med fokus på didaktik för barn och unga och skapande dans.
Sarah har undervisat dans i Stockholm och Södertälje sedan 6 år tillbaka i olika dansstilar: danslek, balett, jazz, modernt, streetdance och reggeaton.
På Sarahs klasser är det fokus på dansglädje samtidigt som man tränar teknik och musikalitet.

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se