Personlig effektivitet

Plats Stockholm

Få mer gjort utan att jobba mer. Kursen ger verktyg för prioritering, planering och en personlig struktur av din arbetstid. Ledaren Petra Brask är expert i personlig effektivitet och har skrivit böcker och lett tv-program i ämnet.

Boka kursen nu

Kursen ger konkreta verktyg för att planera och prioritera de viktigaste arbetsuppgifterna, hantera e-posten och informationsflödet samt skapa en effektiv personlig struktur som möjliggör ett enkelt och snabbt hanterande av inkommande uppgifter. Som deltagare får du också hjälp med att bryta ner målsättningar till hanterbara uppgifter samt träna ett mindset som gör att du får ett bra arbetsflöde under dina arbetsveckor.

Vi lägger stor vikt vid att skapa förståelse för vad stress är och hur det påverkar oss i arbetslivet samt hur vår hjärna fungerar i det ökande informationsflödet. Målet är att få verktyg för en hållbar vardag med god arbetsbalans och gränser mellan arbete, fritid och sömn.

För vem?

Kursen riktar sig till dig som vill få mer gjort av det som är viktigt varje dag – det som tillför värde under dygnets 24 timmar. Kanske vill du använda kunskaperna i ditt nuvarande eller framtida arbetsliv. Kanske är du redan effektiv och vill öka dina kunskaper samt lära dig nya tekniker inom området.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mål

 • Tydliggöra mål och förväntningar kopplat till det dagliga arbetsflödet.
 • Använda tiden bättre genom effektivare planering och prioritering.
 • Skapa ett smidigt arbetsflöde med en digital och logisk struktur.
 • Minska stress och må bättre.
 • Frigöra tid och energi genom att ha tydliga gränser mellan arbete, fritid och sömn.

Innehåll

 • Varför räcker aldrig tiden till? Tidsoptimist och tidspessimist men alltför sällan tidsrealist.
 • Ofta avbruten och svårt att säga nej? Våra största tids- och energitjuvar och hur vi hanterar vi dem i vår vardag.
 • Så fungerar hjärnan i ett ökande informationsflöde. Optimera förutsättningarna för att fatta rätt beslut i pressade situationer.
 • Beslutsfattande – workshop kring hjärnkraft, förhalningsbeteende och hur du frigör tid och energi.
 • Planera och strukturera för att få mindre stress i vardagen.
 • Är det möjligt att få mer gjort på mindre tid? Konkreta verktyg som skapar förutsättningar för högre effektivitet.
 • Vikten av värderingar, tydliga mål och uttalade förväntningar.
 • Självledarskap – så tar du kontroll över din tid.
 • Hur skapar man en smidig struktur på sitt arbete när arbetsuppgifterna är många och väldigt olika varandra?
 • Hjälp, min mail svämmar över – effektiv mailhantering och e-struktur.
 • Det gränslösa arbetet – så hanterar du dess utmaningar och möjligheter.
 • Kvalitetsarbetstid – nästa steg för en hållbar arbetsvardag.

Kursmaterial

I kurspriset ingår kursledaren Petra Brasks bok "Vem bestämmer över din tid?". Petra kan även komma att dela eller skicka ut kursdokumentation samt grundläggande mallar och verktyg du kan använda dig av för att bli effektivare. Medtag gärna bärbar dator och strömsladd till kurstillfällena.

Kursform

Kursen varvar teoretiska genomgångar med diskussion och praktiska övningar. Mindre hemuppgifter mellan tillfällena kan förekomma.

Kursdatum

Onsdag 4/3, tisdag 10/3 och onsdag 25/3.

Intyg

Intyg utfärdas efter kursens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.

Kursledare

Petra Brask är effektivitetskonsult och har undervisat tusentals deltagare både i Sverige och internationellt. Hon har utbildat och coachat både chefer och anställda på allt från FN till Coca-Cola. Petra driver Tidspodden, har skrivit flera böcker om tid och är en efterfrågad effektivitetsexpert i media. 2014 ledde hon SVT:s serie Tidsjakten där hon hjälpte deltagare att få tiden att räcka till för jobb, sömn och fritid.

Citat från tidigare deltagare hos läraren

"Jag lärde mig enormt mycket under utbildningen tack vare ett bra kursupplägg och kursledaren Petra som är full av energi. Den tid jag la ner på kursen var och är än idag extremt värdefullt för mitt arbete." "Suveränt innehåll som jag kan ta till mig och praktisera direkt."

Petra Brask

Med över 20 års arbetslivserfarenhet har Petra Brask undervisat i tidseffektivitet för tusentals deltagare både i Sverige och internationellt. Hon har utbildat och coachat både chefer och anställda i en mängd organisationer, allt från FN till Coca-Cola.

Petra är författare och en efterfrågad effektivitetsexpert i media och press. Hon var programledare för TV-serien Tidsjakten som gick på SVT hösten 2014, där hon hjälpte deltagare att få tiden att räcka till för jobb, sömn och fritid.

Nu har Petra skrivit boken "Koll på tiden? Tips för skola, fritid, vänner, sömn" (Lava Förlag), som riktar sig till ungdomar. Petra föreläser på skolor samt coachar unga i konsten att få ihop skola, vänner, fritid och sömn. Hon utgår från den senaste forskningen om hjärnan och inlärning, och erfarenheten från sina många år som effektivitetskonsult. Med humor, värme och insikt brinner hon för att hjälpa våra ungdomar, vår framtid.

Petra Brask

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
04 mar 2020 - 14 apr 2020
Ti 18:00 - 20:30
On 18:00 - 20:30
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1046016
Pris
2675 kr