Agil projektledning Distans Live

Plats Distans

Den här distanskursen ger dig grunderna för att själv kunna leda ett projekt eller bli en mer medveten projektdeltagare.

Boka kursen nu

Med dagens snabba utveckling sker det ständigt nya förändringar som vi behöver anpassa oss till och därför har agil projektledning på senare tid blivit mer utbredd. Istället för det traditionella synsättet där man håller sig till en förutbestämd plan så handlar det agila arbetssättet om att vi ständigt under projektets gång anpassar oss till förändringar.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill ha en grundläggande introduktion till agilt arbetssätt och projektledning. Den vänder sig både till dig som ska delta i eller leda agila projekt.

Mål

Efter avslutad kurs kommer du ha grundläggande kunskaper inom agilt arbetssätt och projektledning. Du kommer få grundläggande kunskaper om vad det innebär att arbeta i projektform oavsett om du deltar i eller själv leder ett projekt.

Kursinnehål

  • Introduktion – Agila grunder och förutsättningar
  • Roller och ansvar
  • Ledarskap och gruppdynamik
  • Förstudie och kravhantering
  • Riskhantering
  • Intressentanalys
  • Planering och uppföljning
  • Genomförande
  • Avsluta projekt

Kursupplägg

Kursen ges på distans via Zoom och varvar teoretiska genomgångar med praktiska övningar och diskussioner. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.
I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till din lektion. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling.

Kursitteratur

Kurslitteraturen meddelas i kallelsen.
Kostnad för kurslitteratur tillkommer.Referens från tidigare deltagare
Jag vet inte exakt vad jag förväntade mig när jag sökte kursen men det jag vet säkert är att det överträffade alla mina förväntningar. Du har varit uppmuntrande, tålmodig, pedagogisk och nyfiken igenom hela kursen vilket har gjort det väldigt roligt för mig som deltagare. Stort tack för de här veckorna, jag har lärt mig så mycket av dig som jag kommer kunna ta med mig i mitt arbete.

Kursledare

Johanna Zackariasson

– Jag tycker det är fantastiskt roligt att få undervisa och möta nya människor, jag lär mig någonting varje gång.

Johanna Zackariasson är certifierad Scrum Master, Produktägare och har en examen i Agil Projektledning från Teknikhögskolan.

Hon har en bakgrund inom it och har arbetat inom projektledning under flera års tid. Under sin tid har hon fått vara med när företag har ställt om till agilt arbetssätt.

Idag jobbar hon inom fordonsindustrin i Göteborg där hon som produktägare leder ett team inom produktutveckling.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
03 mar 2022 - 24 mar 2022
To 18:00 - 21:15
Tillfällen
4
Studietimmar
16
Kurs-ID
1119434
Pris
3125 kr