Designa ditt arbetsliv, Distans Live

Plats Distans

Applicera den moderna innovationsmetoden Design Thinking på ditt eget arbetsliv och hitta nya lösningar. Kursen ges i realtid via Zoom.

Boka kursen nu

Vill du hitta nya vägar i ditt arbetsliv? Har du ett jobb som du inte trivs med eller söker du nya sätt att lägga upp ditt arbetsliv och din utveckling? I den här kursen utforskar vi med hjälp av metodiken DesignThinking hur du kan utforma ett roligare och mer meningsfullt arbetsliv.

Under kursen lär du dig ett ”designer-mindset” som snarare än att fastna i problem hjälper dig att steg för steg komma närmare möjliga lösningar.

Mål

Att skapa idéer kring hur du vill utforma ditt arbetsliv, samtidigt som du lär dig grunderna i metodiken Design Thinking, en modern innovationsmetodik som idag används i många företag och organisationer.

Innehåll

  • Design Thinking som innovationsmetod
  • Utforska ditt case och måla upp terrängen
  • Tekniker för att kartilägga nuläge, Vilka är dina behov? Hur ringar du in dem? Använd olika kreativa sätt, exempelvis att förutom att tänka själv intervjua personer idin närhet.
  • Problemformulering utifrån insikter
  • Idéskapande. Hitta nya idéer och spår. Mindmappa. Utveckla dig fram emot en lösning genom att experimentera med idéer, researcha och prototypa möjliga upplägg. Träffa människor. Kanske behöver du undersöka något i verkligheten för att komma fram till din lösning till exempel möta någon med den typ av arbetsliv du funderar på. Vilka finns i dina nätverk som kan hjälpa dig framåt?
  • Summering

Upplägg

Kursen består av genomgångar varvat med att du praktiskt arbetar med ditt eget case. För att deltaga i kursen behöver du en dator med internetuppkoppling, mikrofon, högtalare och kamera. Kursen hålls på plattformen Zoom där deltagare och lärare möts digitalt.

Kursmaterial

Kursdokumentation från läraren ingår.

Citat från tidigare deltagare i Design Thinking-kurser med denna lärare

"Tack för en mycket bra och smidig kurs."
"Jag vill tacka dig för en jättebra kurs, och med dig som ledare för denna."

Kursledare

Helena Frisk

Helena Frisk är utbildad i innovationsutveckling och Design Thinking på OpenLab i Stockholm.

Helena är konsult och facilitator inom kreativt tänkande, designdrivet entreprenörskap och innovationsutveckling via egna företaget Creosa

Helena Frisk

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 nov 2021 - 25 nov 2021
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
2
Studietimmar
6
Kurs-ID
1104594
Pris
1175 kr